FT: Να πληρώσουν σε ρούβλι το ρωσικό φυσικό αέριο ετοιμάζονται ευρωπαϊκές εταιρείες

FT: Να πληρώσουν σε ρούβλι το ρωσικό φυσικό αέριο ετοιμάζονται ευρωπαϊκές εταιρείες

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ευρώπης ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν το νέο σύστημα πληρωμών για το ρωσικό φυσικό αέριο που απαιτεί το Κρεμλίνο, γράφουν οι Financial Times.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι επικριτές μιας τέτοιας κίνησης προειδοποιούν ότι θα υπέσκαπτε τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, θα απειλούσε την ενότητα του μπλοκ και θα πρόσφερε δισεκατομμύρια σε ρευστό στη ρωσική οικονομία.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως πάροχοι αερίου στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία και στη Σλοβακία σχεδιάζουν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλι στην Gazprombank στην Ελβετία, ικανοποιώντας το αίτημα του Προέδρου Πούτιν.

Μεταξύ των εταιρειών κατονομάζονται η γερμανική Uniper με έδρα το Ντίσελντορφ και η OMV στη Βιέννη. Η ιταλική ENI φέρεται να αξιολογεί τις επιλογές της.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE