Σιζόπουλος - Προεδρικές: Πρώτα συνάντηση με ΔΗΚΟ και μετά… Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις εκλογές

Σιζόπουλος - Προεδρικές: Πρώτα συνάντηση με ΔΗΚΟ και μετά… Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις εκλογές

Σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ Προέδρου ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και Προέδρου ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου με θέμα συζήτησης τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ξεκαθάρισε πως πως κύρια προτεραιότητα είναι να διαφανεί αν δημιουργούνται συνθήκες συμπόρευσης με το ΔΗΚΟ σε πρώτο χρόνο και ακολούθως με άλλα κόμματα και οργανώσεις για υποστήριξη κοινού υποψηφίου.

«Οι προϋποθέσεις είναι ότι ο διάλογος συνεργασίας θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, δεν αποκλείονται οι πολιτικοί αρχηγοί και να καταγραφούν συγκλίσεις και αποκλίσεις για να αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος ορθολογικά», εξήγησε ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι προφανές ότι με το ΔΗΚΟ έχουμε τη μεγαλύτερη συγγένεια».

Δεν υπάρχει κλεισμένο ραντεβού με κάποιον άλλο δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος καθώς θέλουν πρώτα να μιλήσουν με ΔΗΚΟ και να διερευνήσουν προθέσεις.

Ερωτηθείς για συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ξεκαθάρισε πως όλες οι συναντήσεις θα γίνουν ανοικτά και ο ίδιος τουλάχιστον έχει αποφύγει παρασκηνιακές συναντήσεις. «Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου με πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

Πάντως, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ξεκαθάρισε πως η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές του ίδιου δεν έχει αποκλειστεί αλλά αυτή τη στιγμή θα είναι μία βεβιασμένη κίνηση. «Αν δεν καρποφορήσει η προσπάθεια αυτή τότε α εξεταστεί και το ζήτημα της αυτόνομης καθόδου», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.