ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος - Προεδρικές: Πρώτα συνάντηση με ΔΗΚΟ και μετά… Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις εκλογές

Σιζόπουλος - Προεδρικές: Πρώτα συνάντηση με ΔΗΚΟ και μετά… Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις εκλογές

Σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ Προέδρου ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και Προέδρου ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου με θέμα συζήτησης τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ξεκαθάρισε πως πως κύρια προτεραιότητα είναι να διαφανεί αν δημιουργούνται συνθήκες συμπόρευσης με το ΔΗΚΟ σε πρώτο χρόνο και ακολούθως με άλλα κόμματα και οργανώσεις για υποστήριξη κοινού υποψηφίου.

«Οι προϋποθέσεις είναι ότι ο διάλογος συνεργασίας θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, δεν αποκλείονται οι πολιτικοί αρχηγοί και να καταγραφούν συγκλίσεις και αποκλίσεις για να αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος ορθολογικά», εξήγησε ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι προφανές ότι με το ΔΗΚΟ έχουμε τη μεγαλύτερη συγγένεια».

Δεν υπάρχει κλεισμένο ραντεβού με κάποιον άλλο δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος καθώς θέλουν πρώτα να μιλήσουν με ΔΗΚΟ και να διερευνήσουν προθέσεις.

Ερωτηθείς για συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ξεκαθάρισε πως όλες οι συναντήσεις θα γίνουν ανοικτά και ο ίδιος τουλάχιστον έχει αποφύγει παρασκηνιακές συναντήσεις. «Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου με πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

Πάντως, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ξεκαθάρισε πως η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές του ίδιου δεν έχει αποκλειστεί αλλά αυτή τη στιγμή θα είναι μία βεβιασμένη κίνηση. «Αν δεν καρποφορήσει η προσπάθεια αυτή τότε α εξεταστεί και το ζήτημα της αυτόνομης καθόδου», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top