ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γάλλος μόνιμος κάτοικος Κύπρου κολύμπησε από τον Πωμό μέχρι τη Λάρνακα - Διένυσε απόσταση 280 χιλιομέτρων

Γάλλος μόνιμος κάτοικος Κύπρου κολύμπησε από τον Πωμό μέχρι τη Λάρνακα - Διένυσε απόσταση 280 χιλιομέτρων

Γάλλος υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο Julien Mevel διένυσε κολυμπώντας απόσταση 280 χιλιομέτρων από τον Πωμό της Πάφου μέχρι τη Λάρνακα.

Ο Julien Mevel ξεκίνησε στις 2 Απριλίου από τον Πωμό να κολυμπά με κατεύθυνση τη Λάρνακα, κολυμπούσε 10 – 12 χιλιόμετρα, 4 – 5 ώρες καθημερινά και τα βράδια κοιμόταν στο φορτηγάκι του το οποίο οδηγούσαν στενοί φίλοι και συγγενείς.

Σήμερα ο Γάλλος κολυμβητής τερμάτισε την προσπάθεια του στη παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, όπου τον υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων η Virginie Corteval, Αναπληρώτρια επικεφαλής της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Ανδρέας Χριστοφόρου, η οικογένεια, φίλοι αλλά και εκπρόσωποι της φιλανθρωπικής οργάνωσης Generation for Change CY, στους οποίους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 2,200 ευρώ που συγκέντρωσε.

Σε δηλώσεις του ο Julien Mevel, χαρακτήρισε την Κύπρο ως «τη χώρα που τον υιοθέτησε», ανέφερε πως η προσωπική του προσπάθεια ήταν «πολύ δύσκολη», ωστόσο χάρηκε όπως είπε την κάθε στιγμή της μεγάλης του προσπάθειας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ξεκινώντας από τον Πωμό και καταλήγοντας στη Λάρνακα, έβρισκε σε κάθε σημείο διαφορετικές ομορφιές και κάθε περιοχή είχε κάτι ξεχωριστό να προσφέρει.

Για την κατάληξη της προσπάθειας του στη Λάρνακα, είπε ότι στη συγκεκριμένη πόλη περνά πολλές οικογενειακές στιγμές και σημείωσε πως σκοπεύει να πραγματοποιεί κάθε χρόνο το συγκεκριμένο εγχείρημα με διαφορετικό όμως τρόπο.

Από την πλευρά της η Virginie Corteval Αναπληρώτρια επικεφαλής της αποστολής της Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο εξέφρασε «μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνεια» που ο Julien Mevel, ένας Γάλλος πολίτης κατάφερε να κολυμπήσει γύρω από την Κύπρο και πέτυχε τον προσωπικό του στόχο.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του Julien Mevel αποτελεί μία όμορφη, συμβολική πράξη απόδειξης της φιλίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, αφού είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Δήμο της Λάρνακας για την υποδοχή που του έγινε στην παραλία των Φοινικούδων, ενώ εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η συνεργασία μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας να συνεχιστεί.

Εξάλλου ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υποδοχή του κολυμβητή στη πόλη του Ζήνωνα και σημείωσε πως «η Λάρνακα είναι μια πόλη που συμβάλει στον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και έχει βοηθήσει πάρα πολλούς πρόσφυγες και μειονότητες».

Πρόσθεσε ότι «ιστορικά η Λάρνακα υποδέχεται τις μειονότητες, όπως την Αρμενική και τη Μαρωνίτικη καθώς και τους πρόσφυγες από την Αμμόχωστο».

Ο κ. Χριστοφόρου προσέφερε στον κολυμβητή ένα λάβαρο του Δήμου Λάρνακας και ένα μικρό δώρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top