ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προγράμματα Κατάρτισης Aνέργων: Εκμάθηση Ρωσικής γλώσσας από την ΑνΑΔ - Όλες οι πληροφορίες

Προγράμματα Κατάρτισης Aνέργων: Εκμάθηση Ρωσικής γλώσσας από την ΑνΑΔ - Όλες οι πληροφορίες

Η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) ανακοινώνει πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από ανέργους στο πλαίσιο του Σχεδίου «Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων» για εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας.

Σκοπός των προγραμμάτων κατάρτισης είναι η παροχή ευκαιριών κατάρτισης στους ανέργους για εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας. Με τη συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης διευρύνονται οι προοπτικές για επανένταξη και καλύτερη ενσωμάτωση των ανέργων στην απασχόληση.

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 ώρες ιδρυματική (θεωρητική και πρακτική) κατάρτιση σε πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), το οποίο έχει επιλεγεί μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Για κάθε άνεργο που συμμετέχει στο πρόγραμμα καταβάλλονται τα ακόλουθα:

(α) Επίδομα κατάρτισης ύψους €5 ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή €500 ανά καταρτιζόμενο για το σύνολο της κατάρτισης.

(β) Εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και στο ΓεΣΥ, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Η ΑνΑΔ ασφαλίζει τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες, ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ανέργους.

Στα προγράμματα κατάρτισης δικαιούνται να συμμετάσχουν άτομα τα οποία είναι εγγεγραμμένα ως άνεργα στο Μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΑ) κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής τους στα προγράμματα. Άνεργοι που κατέχουν προηγούμενη εργασιακή πείρα στον ξενοδοχειακό τομέα, τα τελευταία δύο χρόνια πριν την έναρξη της πρόσκλησης έχουν προτεραιότητα.

Για τη συμμετοχή των ανέργων ισχύουν προϋποθέσεις συμμετοχής και κριτήρια όπως αυτά αναλύονται στο έγγραφο «Βασικές Πληροφορίες» για τα συγκεκριμένα προγράμματα στην ιστοσελίδα της ΑνΑΔ στη διεύθυνση www.anad.org.cy. Η μοριοδότηση και επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια και προϋποθέσεις όπως αυτά αναλύονται στο πιο πάνω έγγραφο. Υποψήφιοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη, για διαπίστωση κατά πόσον επιδεικνύουν κλίση/έφεση προς το συγκεκριμένο αντικείμενο και ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Συνεντεύξεις για επιλογή των υποψηφίων θα γίνουν σε κάθε επαρχία.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 14:00 μόνο σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας της ΑνΑΔ στη διεύθυνση https://russian.anad.org.cy/. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από τον Ανάδοχο της Σύμβασης, CDA College Pafos Ltd στα τηλέφωνα 26600069 ή 99934634, ή από την ιστοσελίδα της ΑνΑΔ στη διεύθυνση https://russian.anad.org.cy/ ή να απευθύνονται στον Λειτουργό Εξυπηρέτησης Κοινού της ΑνΑΔ στο τηλέφωνο 22390300.

Η ΑνΑΔ δύναται να προβεί σε παράταση ή ανάκληση της ισχύος της παρούσας πρόσκλησης εφαρμόζοντας τον ίδιο τρόπο δημοσίευσής της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top