ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ παρέλαβε την ετήσια Έκθεση του Γραφείου της Επιτρόπου Νομοθεσίας - «Γίνεται αναθεώρηση νομοθεσιών»

Ο ΠτΔ παρέλαβε την ετήσια Έκθεση του Γραφείου της Επιτρόπου Νομοθεσίας - «Γίνεται αναθεώρηση νομοθεσιών»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας κας Λουϊζας Χριστοδουλίδου – Ζαννέττου για το έτος 2021

Επιδίδοντας την Έκθεση, η Επίτροπος είπε ότι σε αυτή «αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι εργασίες που έχουν διεξαχθεί για το 2021, όλα τα νομοσχέδια που έχουν συνταχθεί κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όλες οι εισηγήσεις μου προς τους Υπουργούς και γενικά οτιδήποτε αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων μου που πηγάζει από την πράξη διορισμού μου.

Επίσης, υπάρχουν και εισηγήσεις για βελτίωση του θεσμού και καλύτερη αξιοποίηση από την Κυβέρνηση».

Σε σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Επίτροπος Νομοθεσίας προχωρά και στην εναρμόνιση της νομοθεσίας με βάση τις τροπολογίες που γίνονται, η κα Επίτροπος είπε ότι «γίνεται αναθεώρηση νομοθεσιών, μετάφραση και ενοποίηση πολλών νομοθεσιών, όπως είχα πράξει πρόσφατα με το Σύνταγμα, και προωθώ τώρα και την αγγλική ενοποίηση του Συντάγματος που δεν υπάρχει και είναι πολύ σημαντική για τα όσα διεθνώς γίνονται και μας ζητείται και από εσάς.

Επίσης, έχει επαναλειτουργήσει στο Γραφείο μας και ο πολύ σημαντικός τομέας των διεθνών συμβάσεων ο οποίος είχε ανασταλεί για μια περίοδο τεσσάρων χρόνων. Έχει τώρα επαναλειτουργήσει και γίνεται η καταγραφή όλων των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι άκρως απαραίτητο ανά πάσα στιγμή η Κύπρος να γνωρίζει τα όσα διεθνώς μας δεσμεύουν».

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παρακολουθώ στενά την εργασία που επιτελείτε και δεν έχω παρά να σας συγχαρώ διότι πραγματικά έχει ενεργοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίζει ο/η Επίτροπος Νομοθεσίας.

Χαίρομαι διότι πραγματικά γίνεται μια κωδικοποίηση, μια αναθεώρηση τόσο της νομοθεσίας, ώστε να εκσυγχρονίζεται με βάση τις τροπολογίες που γίνονται, το εξίσου σημαντικό είναι και η δουλειά που έγινε για το Σύνταγμα διότι καμιά φορά μπορεί, όταν δεν υπάρχει επισήμως, να παρατηρηθεί παρερμηνεία ή και άγνοια τροπολογιών του Συντάγματος. Το εξίσου σημαντικό, όμως, είναι ότι πλέον έχουμε πού να αποταθούμε για την προετοιμασία ενός σχεδίου.

Το άλλο για τα θέματα διεθνών συμβάσεων ήταν εκ των ων ουκ άνευ και, συνεπώς, και πάλι θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ, με την ελπίδα ότι η στενή συνεργασία μας και οι ενδεχόμενες ανάγκες που προκύπτουν για το Γραφείο με τα νέα αναβαθμισμένα καθήκοντα και τον ζήλο που επιδεικνύετε να βοηθήσουν, έτσι ώστε να είστε ακόμα πιο αποτελεσματική».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top