ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΚ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Λευτέρη Χριστοφόρου για το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο

Το ΕΚ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Λευτέρη Χριστοφόρου για το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την Τρίτη την υποψηφιότητα του νυν Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Λευτέρη Χριστοφόρου, στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η υποψηφιότητα εγκρίθηκε με 549 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 69 αποχές. Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, συνεχάρη τον κ. Χριστοφόρου, λέγοντας πως πρόκειται για ένα μέλος του ΕΚ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Χριστοφόρου εκφράζει τις  ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη που τον εμπιστεύθηκε και τον πρότεινε για την τιμητική, όπως γράφει, θέση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ακόμη ευχαριστεί όλους τους Ευρωβουλευτές, για την "καθολική τους στήριξη και την ισχυρή θετική τους ψήφο."

Το σώμα ενέκρινε επίσης την υποψηφιότητα του George Marius Hyzler. Διορισμένος από την Κυβέρνηση της Μάλτας, ο Hyzler είναι ο Επίτροπος για τα πρότυπα στη δημόσια ζωή της Μάλτας και διερευνά παραβιάσεις των δεοντολογικών προτύπων από υπουργούς, βουλευτές και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η Συνθήκη για την ΕΕ επιτρέπει σε κάθε κράτος μέλος να προτείνει τον υποψήφιο του για το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Τα κράτη μέλη, μετά από διαβούλευση με το Κοινοβούλιο, εγκρίνουν τους επιλεγέντες υποψηφίους για εξαετή θητεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top