ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις από τη Βρετανία: Στοπ στην εξαγωγή υπηρεσιών προς τη Ρωσία

Νέες κυρώσεις από τη Βρετανία: Στοπ στην εξαγωγή υπηρεσιών προς τη Ρωσία

Η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγής βρετανικών υπηρεσιών προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο ενός ακόμα πακέτου κυρώσεων.

Η απαγόρευση σημαίνει ότι η Ρωσία δε θα έχει πλέον πρόσβαση στις βρετανικές υπηρεσίες συμβούλων διοίκησης, στις λογιστικές εταιρείες, όπως και στις εταιρείες δημοσίων σχέσεων. Οι βρετανικές υπηρεσίες συνιστούν το 10% των εισαγωγών της Ρωσίας σε αυτούς τους τομείς, σύμφωνα με το Foreign Office.

Η κ. Τρας δήλωσε ότι οι συναλλαγές με το καθεστώς Πούτιν είναι «ηθικά χρεοκοπημένες» και βοηθούν στη χρηματοδότηση μιας πολεμικής μηχανής που προκαλεί ανείπωτα δεινά στην Ουκρανία. «Το κόψιμο της πρόσβασης της Ρωσίας στις βρετανικές υπηρεσίες θα ασκήσει περισσότερη πίεση στο Κρεμλίνο και εν τέλει θα συμβάλει στην εξασφάλιση της αποτυχίας του Πούτιν στην Ουκρανία», πρόσθεσε η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν κυρώσεις, όπως πάγωμα περιουσίας και απαγόρευση ταξιδιών, σε στελέχη και εργαζόμενους ρωσικών μέσων ενημέρωσης που κατά το Λονδίνο διασπείρουν παραπληροφόρηση.

Συνολικά πλέον στη βρετανική λίστα κυρώσεων βρίσκονται πάνω από 1.600 φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδέονται με το Κρεμλίνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top