ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός δικάζεται στα κατεχόμενα για κατοχή «απαγορευμένων βιβλίων»

Γιατρός δικάζεται στα κατεχόμενα για κατοχή «απαγορευμένων βιβλίων»

Ιατρός, που διορίστηκε στην Τουρκία και σύντομα θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα, έχει εγκλωβιστεί στα κατεχόμενα επειδή εκκρεμεί για την ίδια και τη μητέρα της η «εκδίκαση» μιας υπόθεσης κατοχής «απαγορευμένων βιβλίων». 

Σύμφωνα με την «Μπούγκιουν Κίμπρις», η Σιμγκέ Αλιτζί αποφοίτησε από «τμήμα οδοντιατρικής» παράνομου πανεπιστημίου στα κατεχόμενα. Η ιατρός ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με υποτροφία και στη συνέχεια ξεκίνησε τη διαδικασία της εργοδότησής της στην Τουρκία. Σε αρχικό στάδιο, η ιατρός πέρασε από έλεγχο ασφάλειας και στη συνέχεια ακολούθησε ο διορισμός της στον τουρκικό δημόσιο τομέα της υγείας. 

Παρά τον διορισμό της, η ιατρός σήμερα δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα της. Και αυτό διότι το προηγούμενο διάστημα, οι "αρχές" στα κατεχόμενα ξεκίνησαν έρευνα για την ίδια και τη μητέρα της με την κατηγορία ότι είχαν στην κατοχή τους «απαγορευμένα βιβλία». 

Σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα, η κ. Αλιτζί έχει στη διάθεση της 15 ημέρες για να αναλάβει τα καθήκοντα της στην Τουρκία. Ωστόσο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης «δίκης» για τα «απαγορευμένα βιβλία», δεν μπορεί να ταξιδέψει. Η έναρξη της «δίκης» αναβλήθηκε στις 25 Μαρτίου για την 6η Μαΐου. 

Η αμφιλεγόμενη «δίκη» έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κατεχόμενα καθώς οι "αρχές" δεν καθόρισαν κατάλογο με «απαγορευμένα βιβλία». 

Για την όλη υπόθεση, η κ. Αλιντζί δηλώνει ότι «δεν είναι τα βιβλία που απαγορεύονται σε αυτή τη χώρα, είμαστε εμείς. Περιμένω να δικαστώ, ανυπομονώ να πάω στην Τουρκία και να βοηθήσω αυτούς που με χρειάζονται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top