ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάμεσα στους 3 πρώτους το Τμήμα Φυλακών σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Ανάμεσα στους 3 πρώτους το Τμήμα Φυλακών σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Στα πλαίσια των δράσεων και δραστηριοτήτων για τον αθλητισμό, το Τμήμα Φυλακών συμμετείχε στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής #Beinclusive EU Sport Award 2021 - 2022. Ο διαγωνισμός αφορά τη βράβευση των καλών πρακτικών στην άθληση, καινοτόμων ιδεών και πρωτοβουλιών που ακολουθούνται από διάφορους κυρίως αθλητικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη για τη συμπερίληψη όλων των κοινωνικών ομάδων με σεβασμό στη διαφορετικότητα, μέσω του αθλητισμού.

Μέσα από 87 υποβολές έργων από όλες τις χώρες της Ευρώπης, το Τμήμα Φυλακών, η μοναδική Φυλακή που συμμετείχε, βραβεύτηκε στην κατηγορία “Celebrating Diversity” ως μία από τις 3 καλύτερες δράσεις των χωρών της Ευρώπης και απονεμήθηκε χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί στο Ταμείο Ευημερίας των κρατουμένων.

Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των κρατουμένων και γενικότερα των Φυλακών, αφού συμβάλλει στην ευρύτερη παιδεία και υγεία τους – φυσική και ψυχική. Προς τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Φυλακών έχει δημιουργήσει 8 γυμναστήρια, γήπεδα σε όλους τους ανοικτούς χώρους των πτερύγων για βόλεϋ μπωλ, badminton, ping-pong, ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, αντισφαίριση και futsal, με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό για την εκγύμναση όλων των κρατουμένων, καθώς επίσης έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των πτερύγων όργανα καλλισθενικής γυμναστικής.
Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν ακόμα μία αναγνώριση και επιβράβευση του έργου που επιτελείται στο Τμήμα Φυλακών και των αλλαγών από τις οποίες αυτό διήλθε, τα τελευταία 8 χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top