Φέρνει τέταρτο γεωτρύπανο η Τουρκία - Θα αναλάβει δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο

Φέρνει τέταρτο γεωτρύπανο η Τουρκία - Θα αναλάβει δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το τέταρτο γεωτρύπανο θα είναι έτοιμο για αποστολή στη Μεσόγειο από τον Ιούλιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) Μελίχ Χαν Μπιλγκίν.

Σε ενημέρωσή του κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών 2019 και 2020 της TPAO στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν είπε ότι το τέταρτο γεωτρύπανο θα είναι έτοιμο μέσα σε περίπου δύο μήνες στο (λιμάνι) Τασουτζού (της Μερσίνας), «για την αποστολή του στη Μεσόγειο ήδη από τον Ιούλιο».

«Έχουμε δύο ερευνητικά πλοία στον στόλο μας. Το τέταρτο γεωτρύπανο έχει προγραμματιστεί για δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.