ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις έξω από το «προεδρικό» στα κατεχόμενα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας

Έξι συλλήψεις έξω από το «προεδρικό» στα κατεχόμενα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας

Σε αυθόρμητη – σοκ εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθε στα κατεχόμενα η ένωση ζωοπαραγωγών και εκτροφέων (κτηνοτρόφοι) τόσο έξω από το «προεδρικό» όσο και έξω από την «κυπριακή εταιρεία γαλακτοκομικής βιομηχανίας». Έξι άτομα συνελήφθηκαν, μεταξύ τους είναι και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, Μουσταφά Ναιμογλουλαρί. Και στα δύο σημεία, οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι ήθελαν να ρίξουν κοπριά που έφεραν σε σακιά με τα αγροτικά τους οχήματα.

Οι 6 οδηγήθηκαν στο «αρχηγείο αστυνομίας» και μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Βγαίνοντας από το κτίριο, ο κ. Ναϊμογλουλαρί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «συνεχίζουμε την διαμαρτυρία».

Οι 4 από τους 6 συνελήφθησαν στο «προεδρικό» και οι άλλοι 2 στο κτίριο της «εταιρείας γαλακτοκομικής βιομηχανίας» με την κατηγορία πως ρίχνοντας την κοπριά στον δρόμο προκάλεσαν ανησυχία και οχληρία.

Η σύλληψη του Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί έγινε ενώ δημοσιογράφοι μετέδιδαν ζωντανά σε ιστοσελίδες και ΜΚΔ τα όσα γινόνταν έξω από το «προεδρικό». Το αγροτικό όχημα με την κοπριά δεν είχε πλησιάσει την εξωτερική καγκελόπορτα του «προεδρικού», η οποία ήταν κλειστή. Στο χώρο βρισκόταν «αστυνομικοί».

Την έναρξη εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είχε προαναγγείλει σήμερα ο κ. Ναϊμογλουλαρί με δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» λέγοντας ότι δεν έχουν συνομιλητή για να λύσουν τα προβλήματά τους και σημείωσε ότι το μεγαλύτερο είναι η αύξηση και πάλι στις ζωοτροφές. «Ανά πάσα στιγμή τα πάντα μπορεί να συμβούν», είπε και μετά από λίγη ώρα κτηνοτρόφοι βρέθηκαν μπροστά στο «προεδρικό» και την «εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων».

Ανακοίνωσε δε ότι από εβδομάδας θα προβούν σε ευρύτερες κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top