Η ισραηλινή αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

Η ισραηλινή αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο αστυνομικός διοικητής της Ιερουσαλήμ κατόπιν εντολής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Όμερ Μπαρ-Λεβ, για τη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες Ισραηλινοί αστυνομικοί απωθούσαν με γκλομπ τους συμμετέχοντες στην επικήδεια πομπή του φερέτρου της Αμερικανο-Παλαιστίνιας δημοσιογράφου, ανταποκρίτριας του Al Jazeera , Σιρίν Αμπού-Άκλε, η οποία έχασε τη ζωή της καλύπτοντας ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζιενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης. 

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο Μπαρ-Λεβ ανέφερε ότι «η αστυνομία κατέβαλε προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή της κηδείας σε συνεννόηση με τα μέλη της οικογενείας της. Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια της επικήδειας πομπής εξελίχθηκαν βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της κατάστασης».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές εικόνες της κηδείας της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού-Άκλε, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει τις ειδικότερες συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν τα επεισόδια», προσθέτοντας ότι «τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς εξέτασης».

Οι τηλεοπτικές εικόνες που παρουσίαζαν τους Ισραηλινούς αστυνομικούς να απωθούν τους παρευρισκόμενους χρησιμοποιώντας γκλομπ, νωρίτερα σήμερα προκάλεσαν τις επικριτικές δηλώσεις του Αμερικανού ΥπουργούΕξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE