Με χαλαρώσεις χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία - Όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές

Με χαλαρώσεις χτύπησε το κουδούνι στα σχολεία - Όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές

Σε μια νέα μορφή κανονικότητας επιστρέφουν σήμερα οι σχολικές μονάδες και αυτό γιατί τίθενται σε εφαρμογή νέες χαλαρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα αναστέλλεται το μέτρο του Test to stay σε Νηπιαγωγεία, Δημοτική και Μέση εκπαίδευση.

Σε ισχύ, επίσης, τίθεται και η αναστολή της υποχρέωσης επίδειξης Safe Pass σε μαθητές/τριες που φοιτούν σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Επίσης από σήμερα οι μαθητές που είναι στενές επαφές θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, καθώς αναστέλλεται προσωρινά και το μέτρο του αυτοχειριασμού στενών επαφών.

Τέλος αναστέλλεται και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα Δημοτικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE