ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Ο πιο εύκολος τρόπος να μην κάνεις λάθη, είναι να μην κάνεις τίποτα» - Τι δήλωσε για τον Φλέσσα

Ν. Χριστοδουλίδης: «Ο πιο εύκολος τρόπος να μην κάνεις λάθη, είναι να μην κάνεις τίποτα» - Τι δήλωσε για τον Φλέσσα

Τα χαρτιά του άνοιξε το πρωί της Τρίτης (17/05) στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τις Προεδρικές εκλογές.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του τόνισε πως όλα όσα είπε ήταν προϊόν μέσα από τις συζητήσεις που είχε με την κοινωνία των πολιτών.

«Θα συνεχιστεί η συνομιλία και με κόμματα ώστε μες το Σεπτέμβρη να δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα με συγκεκριμένες εισηγήσεις στον Κυπριακό λαό. Δεν είναι βουλευτικές εκλογές. Θεωρώ ότι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα μπορεί καλύτερα να φέρει δυνάμεις από το σύνολο της Κυπριακής κοινωνίας ώστε να εργαστούμε από κοινού για όλες τις προκλήσεις», είπε συγκεκριμένα.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θεωρείται υπερασπιστής και παιδί του του Δημοκρατικού Συναγερμού , και ότι αυτό μπερδεύει το κόσμο, γιατί πορεύεται ξεχωριστά στις Προεδρικές.

Όπως ανέφερε, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η ειλικρίνεια , εξηγώντας πως δεν θα μπορούσε να ξυπνήσει ξαφνικά ένα πρωί και να πει ότι δεν είναι του ΔΗΣΥ.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την ομιλία του στην ανακοίνωση της εξαγγελίας, η οποία προκάλεσε θύελλα σχολίων.

«Μέσα στο πλαίσιο της ετοιμασίας της εξαγγελίας ο επικοινωνιολόγος εισηγήθηκε τη συμπερίληψη κάποιων αναφορών, κάποια σλόγκαν ώστε να εμπλουτιστεί η ομιλία. Αναφορές που στη πορεία διαφάνηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν και από τον κύριο Κασουλίδη το 200. Ο Κύριος Φλέσσας ήταν μέλος της ομάδας τότε. Μόλις αντιλήφθηκα αυτό για μένα δεν υπήρχε δεύτερη επιλογή από τον τερματισμό της συνεργασίας. Θεωρώ εντελώς αντιεπαγγελματικό αυτό που έγινε», επισήμανε ο κύριος

«Η υποψηφιότητα μου δεν εξαρτάται από την στήριξη οποιουδήποτε κόμματος. Είναι μια πρωτόγνωρη προσπάθεια που δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Είναι ελεύθερος ο καθένας να ψηφίσει όποιο θέλει το πως εγώ θα πορευτώ είναι δική μου επιλογή Αν πιστεύεις ότι είσαι της προσέγγισης με κτυπήματα κάτω από τη μέση, ακολουθείς αυτή την προσέγγιση», προσθεσε.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην κυβέρνηση Αναστασιάδη θέλοντας να πάρει θέση στα  όσα ακούγονται τονίζοντας πως «Δεν ήταν διεφθαρμένη η κυβέρνηση, ήμουν μέλος αυτής της κυβέρνησης και μπορώ να απαντήσω σε αυτό»

«Το καινούριο που φέρνει η δική μου η υποψηφιότητα είναι αυτό το ανεξάρτητο. Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν έχουν ούτε κομματικό ούτε ιδεολογικό χρώμα»

Ακρίβεια και Οικονομία

«Σίγουρα μπορεί να γίνει κάτι με την ακρίβεια. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις πρέπει να υπάρξουν μέτρα προς στενευμένες κατευθύνσεις ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους από την κρίση. Στην οικονομία η αβεβαιότητα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να αγγίξουμε μεταρρυθμίσεις», σημείωσε.

Μεταναστευτικό

«Η  πιο σημαντική πρόκληση είναι να σταματήσουμε να είμαστε ελκυστικός προορισμός. Έγιναν πράγματα από τον ΥΠΕΣ θα πρέπει να γίνουν περισσότερα αλλά χρειάζεται η συνεργασία και άλλων φορέων. Ο πιο εύκολος τρόπος να μην κάνεις λάθη είναι να μην κάνεις τίποτα», κατέληξε

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top