ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Κυπριανού: Δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην ΕΕ

Α.Κυπριανού: Δεν υπάρχει αλληλεγγύη στην ΕΕ

Έχει επιβεβαιωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως λειτουργεί σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ όπως την παρουσιάζουν, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως ούτε αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ των χωρών μελών, αλλά ούτε και αλληλοσεβασμός.

 

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Χριστόδουλου Αρέστη Μαζαράκη, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Μεσόγη της Πάφου, ανέφερε πως ο τρόπος που παρεμβαίνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα εσωτερικά της Ελλάδας όπως και στην περίπτωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και άλλων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτος και προκλητικός, είναι και καταδικαστέος.

 

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι και η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει στηρίξει την Ελλάδα ενώ θα έπρεπε να την είχε στηρίξει και διερωτήθηκε ποια ήταν η στάση την οποία τήρησε ο Υπουργός Οικονομικών στο περιβόητο Eurogroup, που ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να αποχωρήσει.

 

“Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Αν πραγματικά η ΕΕ και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν αυτά τα οποία λένε με λόγια να εκφραστούν στην πράξη, θα πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει τις δικές της πολιτικές για το πώς θα καταφέρει η χώρα να ξεφύγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει,” πρόσθεσε.

 

Μια κατάσταση – όπως είπε- η οποία έχει οδηγήσει τον κόσμο σε φτωχοποίηση, σε απόγνωση στη μιζέρια και μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να κάνει περήφανους τους Ευρωπαίους στον 21ο αιώνα.

 

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν και τη στάση την οποία τηρούν απέναντι σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση χώρας μέλους της ΕΕ.

 

“Εμείς τα ζήσαμε όταν στην εξουσία ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας, στον οποίο συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο έχοντας και εδώ στην Κύπρο και σήμερα στην Ελλάδα υποστηρικτές, ντόπιους οι οποίοι είναι διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής των αδιεξόδων, όπως είναι η πολιτική που ακολουθείται από την ΕΕ”, σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

 

Κυπριακό

 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χαιρέτισε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αύριο το πρωί. Ευχή μας, είπε, είναι όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προσέλθει σ’ αυτές με συνέπεια στις αρχές λύσης όπως έχουν αποφασιστεί διαχρονικά στο Εθνικό Συμβούλιο και βέβαια – όπως σημείωσε - ο κ. Ακιντζί να μεταφράσει στην πράξη αυτά τα οποία έχει υποστηρίξει εδώ και δεκαετίες.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμη πως θέλουμε και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διαδραματίσει σωστό ρόλο, ευελπιστώντας ότι και η Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη ότι και τα δικά της τα συμφέροντα εξυπηρετούνται με λύση η οποία θα ικανοποιεί και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επανέλαβε πως το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη διαδικασία παρ' όλες τις τεράστιες διαφωνίες που έχει το κόμμα του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Θεωρούμε, συνέχισε, ότι είναι χρέος και υποχρέωση όλων μας να αξιοποιήσουμε τα όποια περιθώρια υπάρχουν για να οδηγήσουμε στην επανένωση και στην απελευθέρωση της Κύπρου και του λαού μας.

Υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκου Ερωτοκρίτου με την οποία ζήτησε συγνώμη από τον Γενικό Εισαγγελέα λέγοντας ότι τα όσα είχε αναφέρει σε διάσκεψη Τύπου ήταν λάθοσ, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ο κ. Ερωτοκρίτου ετεροχρονισμένα έχει πράξει κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε πράξει από την πρώτη στιγμή.

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε πως έχει πάρα πολλά να πει για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας πως θα αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας γιατί δεν επιθυμεί –όπως είπε- σ’ αυτό το στάδιο να παρέμβει.

Επανέλαβε ωστόσο πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει πολλά να πει για τον τρόπο που λειτούργησαν πράγματα σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top