ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό από τους αιγοπροβατοτρόφους - «Η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται…από το 2021 δεν έγινε κανένας έλεγχος»

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό από τους αιγοπροβατοτρόφους - «Η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται…από το 2021 δεν έγινε κανένας έλεγχος»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο σήμερα (18/05) στις 11:30 το πρωί από τους αιγοπροβατοτρόφους ζητώντας την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας του χαλουμιού ΠΟΠ.

Ο Πρόεδρος της ομάδας παραγωγών αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής,μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», τονίζοντας πως οι κτηνοτρόφοι βιώνουν πολλά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν  μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

 «Η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται, από το 2021 δεν έγινε κανένας έλεγχος», είπε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως πολλοί νέοι μπαίνουν στο επάγγελμα με χρέη. 

«Επιδοτούνταν μεν από το κράτος αλλά μεγάλο ποσό ύψους 500 ή 400 χιλιάδων ευρώ έπρεπε να τα βάλουν οι ίδιοι. Με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν να πληρώσουν καν τις δόσεις τους», συμπλήρωσε.

«Το χειρότερο είναι νέοι που μπήκαν στο επάγγελμα και είναι χρεωμένοι», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top