ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεξήχθη η άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και διάσωσης - Δείτε φωτογραφίες

Διεξήχθη η άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και διάσωσης - Δείτε φωτογραφίες

Διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων και κατάσβεση πυρκαγιάς, προνοούσε το σενάριο άσκησης που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Περιφερειακό Γραφείο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι «η Υπηρεσία στα πλαίσια της Εβδομάδας Πυρασφάλειας και της επιχειρησιακής της ετοιμότητας, διεξήγαγε σήμερα άσκηση διάσωσης και πυρόσβεσης σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, στο Περιφερειακό Γραφείο της Αρχής στη Λάρνακα. Στόχος της άσκησης είναι να δοκιμαστούν τα σχέδια δράσης που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφορά ανταπόκριση σε ψηλά κτίρια και ειδικά σε περιπτώσεις που στεγάζεται γραφειακό και εργασιακό προσωπικό, να δοκιμάσει τα συστήματα πυρόσβεσης του συγκεκριμένου κτιρίου, αλλά και τον μηχανοκίνητο και άλλο εξοπλισμό που διαθέτουμε για τέτοιες περιπτώσεις».

Ταυτόχρονα, συνέχισε «δοκιμάζεται το εσωτερικό σχέδιο δράσης της ΑΗΚ που προνοεί ενεργοποίηση της ομάδας πυρόσβεσης, εκκένωση του κτιρίου, κατεύθυνση του γραφειακού προσωπικού σε συγκεκριμένο χώρο και καταγραφή του προσωπικού της Αρχής. Όλα αυτά εντάσσονται στα πλαίσια της ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και οποιονδήποτε μεγάλων Οργανισμών που στεγάζουν αρκετό προσωπικό σε μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα».

Όσον αφορά το σενάριο της άσκησης ο κ. Κεττής είπε ότι «αφορούσε πυρκαγιά σε γραφείο του δεύτερου ορόφου του κτιρίου, στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί δύο άτομα. Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισήλθαν μέσω του κλιμακοστασίου εντός του κτιρίου, εντόπισαν τα δύο άτομα, τα διέσωσαν και έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς» είπε και σημείωσε πως «τα δύο άτομα διαμετακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας».

Επιπρόσθετα ανέφερε «δύο άτομα τα οποία εγκλωβίστηκαν επίσης στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, προσεγγίστηκαν με τη χρήση τηλεσκοπικού βραχιονοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έγινε κατορθωτή η διάσωση τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεττής είπε πως «στα πλαίσια της συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την Αστυνομία και την Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) που εδρεύει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έγινε την Τετάρτη 18 Μάϊου, άσκηση. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης υπήρχε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της ΜΑΕΠ στο αεροδρόμιο Λάρνακας και για κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός του αεροδρομίου, που συνορεύει με την Μονάδα, όσο και οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί πόλεων, στη βάση του σχεδίου ενεργείας».

Σημείωσε ακόμα ότι «έγινε κατορθωτή η κατάσβεση της πυρκαγιάς στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Μονάδας και διάσωση ατόμων που εγκλωβίστηκαν στο κτίριο».

Σε άλλη ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απάντησε πως «κάθε χρόνο γίνεται μια μεγάλης κλίμακας άσκηση, στην οποία εμπλέκονται όλες οι Υπηρεσίες, κρατικές και ιδιωτικές, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του αεροδρομίου Λάρνακας. Η συγκεκριμένη άσκηση μεγάλης εμβέλειας γίνεται υπό την επίβλεψη και τη σεναριολογία της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων, την Hermes, με τη συνδρομή κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου».

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top