ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Sigma: 18 μονάδες μπροστά ο Χριστοδουλίδης-Παράσταση νίκης στον Αβέρωφ

Δημοσκόπηση Sigma: 18 μονάδες μπροστά ο Χριστοδουλίδης-Παράσταση νίκης στον Αβέρωφ

Εικόνα αντίστοιχη με αυτήν που αποτυπώνουν και άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μέχρι τώρα καταγράφει η έρευνα της Prime consulting, που μετέδωσε ψες το Sigma, στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές». Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης προηγείται σταθερά με ποσοστό 37% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, που ακολουθεί με 19%. Τρίτος στην κατάταξη με 14%, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ. O Aχιλλέας Δημητριάδης εξασφαλίζει 8% και ακολουθούν με 2% οι Γιώργος Κολοκασίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου και ο τέως πρύτανης του Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, ενώ ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς συγκεντρώνει 1%.

Πολυσυλλεκτικός Xριστοδουλίδης

Και αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει την αποδοχή της οποίας τυγχάνει η υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει το 40% από τον ΔΗΣΥ, το 18% από το ΑΚΕΛ, 49% από το ΔΗΚΟ, 26% από το ΕΛΑΜ, 53% από ην ΕΔΕΚ, 54% από ΔΗΠΑ και 22% από Οικολόγους.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, συσπειρώνει τον ΔΗΣΥ στο 47% και έχει εισροές από ΑΚΕΛ (4%), ΔΗΚΟ (10%), ΕΛΑΜ (8%), ΕΔΕΚ (8%) και Οικολόγους (75%).

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παίρνει 60% του ΑΚΕΛ, 1% από ΔΗΣΥ, 9% από ΔΗΚΟ, 14% από ΕΛΑΜ, 4% από ΕΔΕΚ, 23% από ΔΗΠΑ και 5% από Οικολόγους.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης εξασφαλίζει 3% από ΔΗΣΥ, 10% από ΑΚΕΛ, 5% από ΕΛΑΜ, 4% αό ΕΔΕΚ, 15% από ΔΗΠΑ και 29% από Οικολόγους.

Τα σενάρια β’ γύρου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα είναι ο νέος Πρόεδρος με οποιονδήποτε αντίπαλο αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την έρευνα. Συγκεκριμένα, κερδίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου με 49% έναντι 27%, και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με 57% έναντι 24%. Στήθος με στήθος αναμένεται μια αναμέτρηση Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη σε περίπτωση που περάσουν στον δεύτερο γύρο, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να προηγείται με 38% έναντι 36% του εκλεκτού του ΑΚΕΛ.

Τα χαρακτηριστικά του Προέδρου

Οι ερωτώμενοι ιεράρχησαν με 59% την εντιμότητα ως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Προέδρου. Ακολουθεί η απάντηση να είναι αδιάφθορος, να είναι ικανός να επιλύει το πρόβλημα της διαφθοράς, να είναι νέος, έμπειρος και άλλα.

Καταλληλότερος και παράσταση νίκης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θεωρείται από το 37% ο καταλληλότερος για την προεδρία της Δημοκρατίας, με δεύτερο τον Αβέρωφ Νεοφύτου (18%), τον «κανένα» με 14%, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με 12% και τον Αχιλλέα Δημητριάδη με 7%. Στην παράσταση νίκης προηγείται ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 39% έναντι 30% του Χριστοδουλίδη, 6% του Μαυρογιάννη, 4% του Δημητριάδη, ενώ 20% δεν απάντησαν ή απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top