ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα η δημοσίευση στην «επίσημη εφημερίδα» του «πρωτοκόλλου» με την Τουρκία

Αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα η δημοσίευση στην «επίσημη εφημερίδα» του «πρωτοκόλλου» με την Τουρκία

Αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε το Σάββατο η δημοσίευση στην «επίσημη εφημερίδα» των κατεχομένων του «πρωτοκόλλου για οικονομική συνεργασία» μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), σε δήλωση του, είπε ότι δεν θα επιτρέψουν την εξαθλίωση, τις πιέσεις, τις επιβολές, τις παρεμβάσεις, τον σφετερισμό κεκτημένων δικαιωμάτων, «την εγκατάλειψη των θεσμών μας και την απενεργοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος».

Το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) περιέγραψε το πρωτόκολλο ως «πρωτόκολλο κοινωνικής εξάλειψης και υποταγής» και είπε ότι «όσοι θέλουν να σφετεριστούν εσωτερικές υποθέσεις, πεποιθήσεις, ελευθερίες και βούληση» πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει αντίσταση.

Δήλωση έκανε και το Κόμμα του Λαού (ΚΛ), που είπε ότι η «κυβέρνηση» που υπέγραψε το «πρωτόκολλο» δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση της κοινωνίας.

«Αυτό το κράτος, οι θεσμοί αυτής της χώρας δεν είναι ιδιοκτησία του πατέρα σου», ανέφερε το κόμμα και πρόσθεσε ότι το πρωτόκολλο περιλαμβάνει θέματα όπως «απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης ιθαγένειας, θεσμοθέτηση θρησκευτικών υποθέσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» αλλά και ιδιωτικοποιήσεις, και «διόρθωση» σχολικών βιβλίων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top