Τατάρ: Τους βγάζει όλους τρελούς - Δεν άνοιξε νέα παραλία στο Βαρώσι

Τατάρ: Τους βγάζει όλους τρελούς - Δεν άνοιξε νέα παραλία στο Βαρώσι

Δεν είναι σωστοί οι ισχυρισμοί της ε/κ πλευράς ότι έχει ανοίξει μια νέα παραλία στο Βαρώσι, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι ο «δήμος» Αμμοχώστου πραγματοποιεί ορισμένες βελτιωτικές εργασίες για λόγους ασφάλειας προς όφελος όσων χρησιμοποιούν την παραλία που είναι ανοιχτή προς χρήση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην γραπτή του δήλωση ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι δεν βρίσκει σωστό η «ε/κ διοίκηση της βόρειας Κύπρου» - όπως χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – να θέτει αυτούς τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη το ότι ο «δήμος» Αμμοχώστου διεξάγει βελτιώσεις προς όφελος του κοινού.

«Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα, η πρωτοβουλία για το Βαρώσι είναι ένα βήμα που θα οδηγήσει την τδβκ προς τα εμπρός τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσουν αποφασιστικά τη νέα πολιτική (στο Κυπριακό), η οποία προβλέπει τη συνεργασία δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών και την οποία ασκούν σε πλήρη αρμονία με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, με την υποστήριξη που λαμβάνει από τον «λαό», ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι θεωρεί πολύ χρήσιμο «να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι δεν θα αποφύγουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη της τδβκ σε κάθε τομέα τη νέα περίοδο».

Με το άνοιγμα του Βαρωσίου στις 8 Οκτωβρίου 2020, συνεχίζει, η περιοχή της Αμμοχώστου αναζωογονήθηκε και το στάτους του ψευδοκράτους αναβαθμίστηκε. Σημειώνει ότι παρά την πανδημία, την περιφραγμένη περιοχή επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός ντόπιων και ξένων τουριστών και χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων, Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου το Σαββατοκύριακο στο Βαρώσι «επίσκεψη με νόημα».

Επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι το Βαρώσι «δεν άνοιξε ενάντια στο διεθνές δίκαιο», δηλώνει ότι οι περιούσιες και τα ακίνητα μπορούν να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους με αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και υποστηρίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη της ομηρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE