Τσαβούσογλου: Τουρκικά ερωτήματα για επικείμενη ισραηλινή στρατιωτική άσκηση στην Κύπρο

Τσαβούσογλου: Τουρκικά ερωτήματα για επικείμενη ισραηλινή στρατιωτική άσκηση στην Κύπρο

Μετά το πέρας της χθεσινής επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ισραήλ, η κρατική ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι από τουρκικής πλευράς εκφράσθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα προς την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με επικείμενη ισραηλινή στρατιωτική άσκηση που πρόκειται να λάβει χώρα επί κυπριακού εδάφους.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ίδια πηγή, στο πλαίσιο ευρείας στρατιωτικής άσκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ισραήλ, τις επόμενες ημέρες ισραηλινές μονάδες καταδρομών θα πραγματοποιήσουν άσκηση στην Κύπρο, κατά την οποία θα συμμετέχουν και «πολλά πολεμικά αεροσκάφη», χωρίς να αναφερθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κατά το στάδιο της προετοιμασίας της άσκησης στην Κύπρο, η τουρκική πλευρά ζήτησε να λάβει διευκρινίσεις από το Ισραήλ σχετικά με τον σκοπό της άσκησης.

Όπως ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό μέσο, η ισραηλινή πλευρά λαμβάνοντας υπ’όψιν το κλίμα αναθέρμανσης των διμερών τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, «μετέφερε μηνύματα σε ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για άσκηση εγχώριου χαρακτήρα και ότι δεν ενέχουν οιοδήποτε άλλο περιεχόμενο». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE