Η Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον νέο διαπραγματευτή για το Κυπριακό

Η Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον νέο διαπραγματευτή για το Κυπριακό

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε την Πέμπτη συνάντηση με τον νεοδιορισθέντα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Διαπραγματευτή για το Κυπριακό Μενέλαο Μενελάου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαπραγματευτική διαδικασία και στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπων επανέναρξης της όλης διαδικασίας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη στον ρόλο του κοινοβουλίου στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, τόνισε ότι η Βουλή έχει σημαίνοντα ρόλο να επιτελέσει και προς τούτο δύναται εφόσον της ζητηθεί, να συμβάλει εποικοδομητικά.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα τρέχουσας επικαιρότητας, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και τρόποι αντιμετώπισης των συνεπειών, ζητήματα που άπτονται των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και ζητήματα που αφορούν στη θέση των μικρών κρατών-μελών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ιδιαίτερα σε σχέση με τις υπό συζήτηση θεσμικές τροποποιήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE