Συνομιλία Μακρόν-Ερντογάν: Να γίνει σεβαστή η προσχώρηση Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Συνομιλία Μακρόν-Ερντογάν: Να γίνει σεβαστή η προσχώρηση Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το ζήτημα της προσχώρησης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν τα θέματα που συζήτησαν σήμερα οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Τουρκίας Μακρόν και Ερντογάν.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκεσε μια ώρα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι επείγει η κατάπαυση του πυρός και η εφαρμογή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Ουκρανία.

Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να καταστεί εφικτή η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία. Ως προς την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει σεβαστή η επιλογή προσχώρησης των δυο κρατών, που υιοθετήθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες και εξέφρασε την επιθυμία να επιλυθεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

Σημαντικές αλλαγές στο Επίδομα Τέκνου, με αύξηση του ύψους της παροχής και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο την ενίσχυση περισσότερων οικογενειών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE