Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο»

Το οικονομικό πρωτόκολλο που υπέγραψε η «κυβέρνηση» με την τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Σύμφωνα με εκπροσώπους της τ/κ αντιπολίτευσης το νέο πρωτόκολλο θέτει τους Τουρκοκύπριους υπό την κηδεμονία της Τουρκίας.

Ο Γκιουβέν Μπενγκίχαν, πρόεδρος της τ/κ «ένωσης δημοσίων υπαλλήλων (KTAMS)», σε γραπτή δήλωση εξ ονόματος της Πλατφόρμας Κοινωνικής Ύπαρξης, υποστήριξε ότι το πρωτόκολλο «δεν αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη» των Τουρκοκυπρίων, αλλά «στην αλλαγή της συνταγματικής τάξης, στον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην υπαγωγή των Τ/κ υπό την κηδεμονία (της Τουρκίας)».

Ο κ. Μπενγκίχαν ανέφερε επίσης, ότι το υπογεγραμμένο πρωτόκολλο περιέχει κινδύνους «κατά της ύπαρξης, της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Στη συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 250ης επετείου από την Ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.