Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο»

Το οικονομικό πρωτόκολλο που υπέγραψε η «κυβέρνηση» με την τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Σύμφωνα με εκπροσώπους της τ/κ αντιπολίτευσης το νέο πρωτόκολλο θέτει τους Τουρκοκύπριους υπό την κηδεμονία της Τουρκίας.

Ο Γκιουβέν Μπενγκίχαν, πρόεδρος της τ/κ «ένωσης δημοσίων υπαλλήλων (KTAMS)», σε γραπτή δήλωση εξ ονόματος της Πλατφόρμας Κοινωνικής Ύπαρξης, υποστήριξε ότι το πρωτόκολλο «δεν αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη» των Τουρκοκυπρίων, αλλά «στην αλλαγή της συνταγματικής τάξης, στον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην υπαγωγή των Τ/κ υπό την κηδεμονία (της Τουρκίας)».

Ο κ. Μπενγκίχαν ανέφερε επίσης, ότι το υπογεγραμμένο πρωτόκολλο περιέχει κινδύνους «κατά της ύπαρξης, της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος, η δημόσια συζήτηση στρέφεται ξανά, σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Προεδρία της Βουλής, δεν αποτελεί μόνο θέση πολιτικού κύρους, αλλά και θεσμό με ιδιαίτερη συνταγματική και πολιτική βαρύτητα, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές, της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE