Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο»

Το οικονομικό πρωτόκολλο που υπέγραψε η «κυβέρνηση» με την τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Σύμφωνα με εκπροσώπους της τ/κ αντιπολίτευσης το νέο πρωτόκολλο θέτει τους Τουρκοκύπριους υπό την κηδεμονία της Τουρκίας.

Ο Γκιουβέν Μπενγκίχαν, πρόεδρος της τ/κ «ένωσης δημοσίων υπαλλήλων (KTAMS)», σε γραπτή δήλωση εξ ονόματος της Πλατφόρμας Κοινωνικής Ύπαρξης, υποστήριξε ότι το πρωτόκολλο «δεν αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη» των Τουρκοκυπρίων, αλλά «στην αλλαγή της συνταγματικής τάξης, στον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην υπαγωγή των Τ/κ υπό την κηδεμονία (της Τουρκίας)».

Ο κ. Μπενγκίχαν ανέφερε επίσης, ότι το υπογεγραμμένο πρωτόκολλο περιέχει κινδύνους «κατά της ύπαρξης, της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE