ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί από τη μεγάλη φωτιά στην Αριστοτέλους

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί από τη μεγάλη φωτιά στην Αριστοτέλους

Απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, δύο εκ των οποίων μεταφέρονται διασωληνωμένοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, από τη φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από εγκαταλειμμένο κτίριο δίπλα από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, επί της Αριστοτέλους και της οδού Εγνατίας.

Όπως σημείωσε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, οι έντονοι καπνοί μεταφέρθηκαν στα κτίρια των Επιμελητηρίων καθώς σε ένα ακόμα κτίριο επί της Εγνατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής έγινε από τρία διαφορετικά σημεία, από την Αριστοτέλους, από τη Σολωμού και από την Εγνατία.

Δύο διασωληνωμένοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, δύο εκ των οποίων μεταφέρονται διασωληνωμένοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μάλιστα, αναστάτωση προκλήθηκε και σε φροντιστήριο επί της οδού Εγνατίας 76 όπου παιδιά χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής άμεσα από το κτήριο.

Σοκαριστικές περιγραφές

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το κτίριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρά τον πυκνό καπνό.

Γυναίκα που βρισκόταν σε κτήριο δίπλα από αυτό που πήρε φωτιά αναφέρει πώς αυτή μαζί με άλλα έντεκα άτομα κατάφεραν να βγουν χρησιμοποιώντας τις σκάλες, σύμφωνα με οδηγίες της πυροσβεστικής. Η γυναίκα ανέφερε ότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και σημείωσε ότι δεν άκουσε κάποια έκρηξη. «Βέβαια φοβηθήκαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Μία άλλη γυναίκα αναφέρει ότι στον έβδομο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΒΕΘ, υπάρχει φροντιστήριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και παιδιά, όταν ξέσπασε φωτιά. Η γυναίκα, μητέρα του παιδιού που βρισκόταν στο φροντιστήριο, τόνισε ότι τα παιδιά τρόμαξαν πολύ.

Η ίδια έλαβε κλήση από την κόρη της για τη φωτιά και έσπευσε στο σημείο για να βεβαιωθεί πως η κόρη της ήταν καλά στην υγεία της. Από το φροντιστήριο δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί και όλα κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το κτίριο.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top