Το Ιράν αντιτίθεται σε ενδεχόμενη επιχείρηση της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία

Το Ιράν αντιτίθεται σε ενδεχόμενη επιχείρηση της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία

Το Ιράν αντιτίθεται στην πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλλει στην βόρειο Συρία με σκοπό την θέσπιση «ζώνης ασφαλείας», ξεκαθάρισε χθες με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Σαΐντ Χατιμπζαντέ, όπως μεταδίδουν σήμερα τα ιρανικά ΜΜΕ.

 

Ο Χατιμπζαντέ πρόσθεσε ότι τέτοιες στρατιωτικές ενέργειες «παραβιάζουν την έννοια της κρατικής κυριαρχίας» και ότι «απλώς περιπλέκουν την κατάσταση αυξάνοντας τις εντάσεις».

Πρόσθεσε ότι «το Ιράν αντιλαμβάνεται τις τουρκικές ανησυχίες», πλην όμως, τόνισε ότι η Τεχεράνη πιστεύει πως «ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης αυτών των ανησυχιών παραμένει ο διάλογος, ο σεβασμός των διμερών συμφωνιών μεταξύ των όμορων κρατών και στην προκείμενη περίπτωση ζητούμενο είναι η διατήρηση της συριακής εδαφικής και εθνικής κυριαρχίας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Πότε θα συναντήσει τους δύο ηγέτες - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Πότε θα συναντήσει τους δύο ηγέτες - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Tην ερχόμενη Δευτέρα φθάνει στην Κύπρο για επαφές η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία 'Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE