Φόβος στο Ισραήλ: Συστήνει στους πολίτες του να μην επισκέπτονται την Τουρκία

Φόβος στο Ισραήλ: Συστήνει στους πολίτες του να μην επισκέπτονται την Τουρκία

Έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία και σύσταση προς τους Ισραηλινούς πολίτες να μην επισκεφθούν την Τουρκία το ερχόμενο διάστημα εξέδωσε σήμερα το πρωί το Ισραηλινό Επιτελείο Εθνικής Ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υφίσταται πραγματικός κίνδυνος οι Ισραηλινοί πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία αυτήν την περίοδο να αποτελέσουν στόχο του Ιράν.

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη δολοφονία ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραηλινού Επιτελείου Εθνικής Ασφαλείας εκτιμά ότι το Ιράν θα προβεί σε αντίποινα και ότι στην Τουρκία δραστηριοποιούνται με σχετική ευκολία παράγοντες που δρουν υπέρ των ιρανικών συμφερόντων.

Η σημερινή έκτακτη ισραηλινή ταξιδιωτική οδηγία ισχύει και για τις χώρες που συνορεύουν με το Ιράν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE