ΠΟΥ: Είναι «απίθανο» το σενάριο να εξελιχθεί σε πανδημία η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων

ΠΟΥ: Είναι «απίθανο» το σενάριο να εξελιχθεί σε πανδημία η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν πιστεύει ότι η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων εκτός Αφρικής θα οδηγήσει σε πανδημία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του οργανισμού, ο Ρόζαμουντ Λούις, καθώς παραμένει ασαφές εάν μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια αυτοί που έχουν μολυνθεί, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Τον Μάιο έχουν αναφερθεί πάνω από 300 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, μια συνήθως ήπια νόσος που εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής και προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης καθώς και ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις εντοπίζονται στην Ευρώπη αντί σε χώρες της κεντρικής και δυτικής Αφρικής, όπου ο ιός είναι ενδημικός.

Έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

Στις 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου  των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE