ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Οδυσσέως : Εκφράζει ικανοποίηση για τη μείωση της συνεισφοράς των τοπικών αρχών σε 4 συγχρηματοδοτούμενα έργα

Α. Οδυσσέως : Εκφράζει ικανοποίηση για τη μείωση της συνεισφοράς των τοπικών αρχών σε 4 συγχρηματοδοτούμενα έργα

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εσωτερικών και τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος για μείωση της συνεισφοράς των τοπικών αρχών σε 4 συγχρηματοδοτούμενα έργα περιφερειακού χαρακτήρα από 33% σε 15% για τους Δήμους και από 20% σε 10% για τις κοινότητες.

Ανάμεσα στα 4 έργα περιλαμβάνεται και το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας η Ελεούσα του Κύκκου στο Προδρόμι, συνολικού κόστους €2.746.000, το οποίο εγκρίθηκε από τη Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων  και θα υλοποιηθεί μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου.  

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως τη  δαπάνη για τη μελέτη και τα κατασκευαστικά σχέδια έχει αναλάβει ο Πανιερότατος  Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας, κ.κ. Νικηφόρος, ο οποίος παραχώρησε και οικόπεδο στην περιοχή Αρχάγγελου- Ανθούπολης, αξίας €250.000, το οποίο θα ρευστοποιηθεί και το ποσό θα χρησιμοποιηθεί – όπως είπε - για την χρηματοδότηση μέρους της δαπάνης ανέγερσης του έργου. 

Με την ευκαιρία ο κ. Οδυσσέως εξέφρασε για ακόμη μία φορά τις ευχαριστίες του προς τον Πανιερότατο  Μητροπολίτη Κύκκου συγχαίροντας τόσο  για το προσωπικό  ενδιαφέρον του ιδίου, όσο και της  Μητρόπολης Κύκκου για την απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και την προσφορά τους για τη βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των νέων  και  της τρίτης ηλικίας.

Η υλοποίηση του πιο πάνω έργου θα αποτελέσει σταθμό και  ένα από τα σημαντικότερα έργα κοινωνικής υποδομής για την ευρύτερη  περιοχή Πόλης Χρυσοχούς, που θα καλύψει το κενό που υπάρχει στην περιοχή στον τομέα της παροχής αποτελεσματικής μέριμνας και  φροντίδας προς τους   δημότες μας  και τους κατοίκους των 30 κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, κατέληξε ο κ. Οδυσσέως. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top