ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση τέως Κιτίου: «Δεν ήρθα για να παίξω θέατρο. Βίωσα όλα όσα έγιναν»

Υπόθεση τέως Κιτίου: «Δεν ήρθα για να παίξω θέατρο. Βίωσα όλα όσα έγιναν»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αντεξετάστηκε την Τρίτη η γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, 84 ετών, για άσεμνη επίθεση.

Κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, δηλαδή το 1981, εντός της Μητρόπολης, η παραπονούμενη ήταν ανήλικη. Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου δήλωσε μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης.

Ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, αντεξετάζοντας την παραπονούμενη υπέβαλε πληθώρα ερωτήσεων αναφορικά με τις ημερομηνίες των πέντε συνολικά συναντήσεων, που είχε με τον τέως ιεράρχη στην Μητρόπολη, που πραγματοποιήθηκαν μετά την παρότρυνση φίλων της οικογένειας για να πάρει οικονομική βοήθεια ύψους 200 λιρών από ταμείο για ορφανά, μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Στις απαντήσεις της, η παραπονούμενη ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το τι βίωσα το γνωρίζω εγώ καλά και τα όσα είπα στην κατάθεση μου έβαλα το χέρι μου στο ευαγγέλιο», ενώ σημείωσε ότι «την ουσία του όλου θέματος» την ανέφερε στη χθεσινή κατάθεση της στο Δικαστήριο.  

Σε υποβολή του κ. Πική ότι όσα ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου η παραπονούμενη δεν είχαν συμβεί, η γυναίκα απάντησε πως «δεν ήρθα για να παίξω θέατρο. Βίωσα όλα όσα έγιναν και είναι ό,τι πιο εξευτελιστικό».  

Σε υποβολή του Μιχάλη Πική πως όλα αυτά τα χρόνια η παραπονούμενη είχε την ευκαιρία να καταγγείλει όσα ισχυρίζεται ότι έγιναν στην Μητρόπολη το 1981, η γυναίκα απάντησε ότι περίμενε χρόνια για να προβεί στη συγκεκριμένη καταγγελία και χαρακτήρισε «δώρο Θεού» το Κίνημα #MeToo, βλέποντας όπως είπε την ευκαιρία να προχωρήσει σε καταγγελία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου σημείωσε ακόμα ότι θέση του πελάτη του είναι πως όλα αυτά που ισχυρίζεται η παραπονούμενη δεν έγιναν και πως ο ίδιος θα καταθέσει ενόρκως ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο κ. Πικής υπέβαλε ακόμα στην παραπονούμενη πως τίποτε από όσα καταλογίζει στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου δεν έχει συμβεί, η γυναίκα έκανε λόγο για άνοια του πρώην ιεράρχη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης απάντησε πως ο ίδιος δεν έθεσε θέμα ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου έχει άνοια και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία.

Σε άλλες ερωτήσεις του κ. Πική η παραπονούμενη απάντησε επανειλημμένως πως με την καταγγελία της «στόχος μου ήταν να βγει η αλήθεια προς τα έξω».

Με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου όρισε τις ημερομηνίες 21, 22 και 23 Ιουνίου για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας με τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων η μητέρα και η αδελφή της παραπονούμενης.

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρίσκονταν και σήμερα μέλη του «Δικτύου ενάντια στη βία κατά των γυναικών» μεταξύ των οποίων η Γενική Γραμματέας της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά και η δικηγόρος Αργεντούλα Ιωάννου εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του «Δικτύου».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top