ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση σκουπιδότοπου Κοτσιάτη – Έπεσαν οι υπογραφές για τα κατασκευαστικά έργα

Αποκατάσταση σκουπιδότοπου Κοτσιάτη – Έπεσαν οι υπογραφές για τα κατασκευαστικά έργα

Για την υπογραφή σύμβασης για εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών αποκατάστασης και μετέπειτα φροντίδας του ΧΑΔΑ στον Κοτσιάτη προέβη σε δήλωση ο Δηλώσεις Υπουργού Γεωργίας Κώστας Καδή.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση

«Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο μας, και ειδικότερα από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, και αφορά την αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην περιοχή του Κοτσιάτη.

Όπως γνωρίζετε, ο χώρος αυτός έχει κλείσει από το 2019. Οφείλαμε να τον είχαμε κλείσει μια δεκαετία πιο νωρίς, η αλήθεια αυτή είναι, και αυτή τη στιγμή έχουμε την υποχρέωση να τον αποκαταστήσουμε και να τον επαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση.

Θεωρούμε ότι η αποκατάσταση του χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς και για την προστασία των υπόγειων υδάτων.

Πρόκειται για ένα έργο προτεραιότητας που εντάσσεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου θα αρχίσει και θα προχωρήσει μέσα στη περίοδο της παρούσας διακυβέρνησης.

Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες, με προοπτική, εάν κάποιες μετρήσεις επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει διαθέσιμο βιοαέριο στην περιοχή που θα αποκατασταθεί, αυτό να αξιοποιηθεί με ένα επιπρόσθετο έργο διάρκειας άλλων 18 μηνών.

Να σημειώσουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σχεδόν στα 13 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το 85% προέρχεται από Ευρωπαϊκούς πόρους και το υπόλοιπο 15% από τον εθνικό προϋπολογισμό».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top