ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση σκουπιδότοπου Κοτσιάτη – Έπεσαν οι υπογραφές για τα κατασκευαστικά έργα

Αποκατάσταση σκουπιδότοπου Κοτσιάτη – Έπεσαν οι υπογραφές για τα κατασκευαστικά έργα

Για την υπογραφή σύμβασης για εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών αποκατάστασης και μετέπειτα φροντίδας του ΧΑΔΑ στον Κοτσιάτη προέβη σε δήλωση ο Δηλώσεις Υπουργού Γεωργίας Κώστας Καδή.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση

«Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο μας, και ειδικότερα από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, και αφορά την αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην περιοχή του Κοτσιάτη.

Όπως γνωρίζετε, ο χώρος αυτός έχει κλείσει από το 2019. Οφείλαμε να τον είχαμε κλείσει μια δεκαετία πιο νωρίς, η αλήθεια αυτή είναι, και αυτή τη στιγμή έχουμε την υποχρέωση να τον αποκαταστήσουμε και να τον επαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση.

Θεωρούμε ότι η αποκατάσταση του χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς και για την προστασία των υπόγειων υδάτων.

Πρόκειται για ένα έργο προτεραιότητας που εντάσσεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου θα αρχίσει και θα προχωρήσει μέσα στη περίοδο της παρούσας διακυβέρνησης.

Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες, με προοπτική, εάν κάποιες μετρήσεις επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει διαθέσιμο βιοαέριο στην περιοχή που θα αποκατασταθεί, αυτό να αξιοποιηθεί με ένα επιπρόσθετο έργο διάρκειας άλλων 18 μηνών.

Να σημειώσουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σχεδόν στα 13 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το 85% προέρχεται από Ευρωπαϊκούς πόρους και το υπόλοιπο 15% από τον εθνικό προϋπολογισμό».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Λώρης Λοϊζίδης: Η τρυφερή φωτογραφία που ανάρτησε με τις κορούλες του - «7 χρόνια ευλογία»

Πέρετζ-Ντε Λούκας: Το πάνε σε πολιτικά δικαστήρια… ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top