ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασία Ανθούση: Προτεραιότητα η προώθηση πολιτικών για την ευημερία και ανάπτυξη των παιδιών

Αναστασία Ανθούση: Προτεραιότητα η προώθηση πολιτικών για την ευημερία και ανάπτυξη των παιδιών

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας είναι η προώθηση κοινωνικών πολιτικών, οι οποίες επιδιώκουν την υπεράσπιση της ευημερίας και της ανάπτυξης των παιδιών, καθώς και τη διασφάλιση μιας ανέμελης παιδικής ηλικίας, αναφέρει η αρμόδια Υφυπουργός Αναστασία Ανθούση.

Σε μήνυμα της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, σημειώνει ότι προς επίτευξη αυτού του στόχου, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και πολιτικών δράσεων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ποικιλόμορφες ανάγκες των παιδιών μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Αναμφίβολα, σημειώνει, η προστασία και η στήριξη των παιδιών αποτελεί συλλογική ευθύνη και ως εκ τούτου επιδιώκεται στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, καθώς και με την κοινωνία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, ως ο Εθνικός Συντονιστής της Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά, επισημαίνει η κ. Ανθούση, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στοχεύει πρωτίστως στην πρόληψη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των παιδιών που έχουν ανάγκη σε ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών, όπως η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχολικών δραστηριοτήτων, η ιατροφαρμακευτική φροντίδα, η σίτιση και η στέγαση.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας έχει καταρτίσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία/Τμήματα, το οποίο αγγίζει όλες τις προκλήσεις, υφιστάμενες και νέες, και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία που ζούμε.

«Αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την αξία των παιδιών σε μια σύγχρονη δημοκρατία, η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη και, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, συνεχίζει να προωθεί δράσεις προς υλοποίηση του οράματος για μια κοινωνία, όπου όλα τα παιδία θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες και θα ζουν χωρίς διακρίσεις, σε συνθήκες ευημερίας και εξέλιξης», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Λώρης Λοϊζίδης: Η τρυφερή φωτογραφία που ανάρτησε με τις κορούλες του - «7 χρόνια ευλογία»

Πέρετζ-Ντε Λούκας: Το πάνε σε πολιτικά δικαστήρια… ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

ΠτΔ: «Το Προεδρικό δεν εμπλέκεται στις εκλογές» - «Κλείδωσε» η συνάντηση με Ολγκίν

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top