ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρθηκε η αγωγή εναντίον της ΕΔΕΚ για διεξαγωγή του Παγκύπριου Συνεδρίου

Αποσύρθηκε η αγωγή εναντίον της ΕΔΕΚ για διεξαγωγή του Παγκύπριου Συνεδρίου

Aποσύρθηκε η αγωγή εναντίον της ΕΔΕΚ μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, το Δικαστήριο επιδίκασε όλα τα έξοδα της Δικαστικής διαδικασίας εναντίον των δεκαπέντε Εναγόντων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Σήμερα 02/06/2022, οι δεκαπέντε (15) Ενάγοντες στην Αγωγή υπ.αρ.2332/2021, η οποία καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την οποία αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της διεξαγωγής του Παγκύπριου Συνεδρίου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, όπου το Δικαστήριο εξέδωσε μονομερώς κατά την διαδικασία δυο απαγορευτικά Διατάγματα, τα οποία ακύρωσε στη συνέχεια, απέσυραν την εν λόγω Αγωγή.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επιδίκασε όλα τα έξοδα της Δικαστικής διαδικασίας, όπως επίσης και τα έξοδα της ενδιάμεσης διαδικασίας σε σχέση με τα Διατάγματα, υπέρ του Κ.Σ ΕΔΕΚ και εναντίον των δεκαπέντε Εναγόντων, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα.

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ, μέσω των δικηγόρων του, επιφύλαξε πλήρως τα δικαιώματα του για αποζημίωση κάθε ζημιάς που υπέστηκε από την αναστολή διεξαγωγής του Παγκύπριου Συνεδρίου, τα οποία θα απαιτήσει στη βάση της εγγύησης των Εναγόντων που κατέθεσαν στη διαδικασία, μέσω της νομικής διαδικασίας που προνοείται από το νόμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top