ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: Δεν ενδείκνυται συνέχεια έκτακτης βοήθειας που παραχωρήθηκε λόγω πανδημίας

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: Δεν ενδείκνυται συνέχεια έκτακτης βοήθειας που παραχωρήθηκε λόγω πανδημίας

Θέση του υποψήφιου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Χριστοφίδη για τη δημοσιονομική πολιτική είναι ότι δεν ενδείκνυται να συνεχίζεται η έκτακτη και καθολική βοήθεια που παραχωρήθηκε λόγω πανδημίας.

Σε ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι στις νέες συνθήκες η βοήθεια πρέπει να καταστεί στοχευμένη σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Αναφέρει ότι σε τομείς όπως στην πολιτική ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών, στη στήριξη της μετάβασης προς ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας και στην προώθηση της ψηφιοποίησης της οικονομίας, η Κύπρος «παραμένει δυστυχώς ουραγός στην ΕΕ».

Η κατάλληλη πολιτική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των προσωρινών αυξήσεων που αφορούν κυρίως ορισμένες κατηγορίες τροφίμων και κατασκευαστικά έργα, σημειώνει, είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων μισθολογικών προσαρμογών μέσω της καθοδήγησης των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος, ο κ. Χριστοφίδης αναφέρει ότι σημαντικό και αναβαθμισμένο ρόλο καλείται να διαδραματίσει το κράτος μέσω ενός προγράμματος ανέγερσης κοινωνικής κατοικίας για χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Επισημαίνει ότι οι αυξήσεις στις τιμές ενεργειακών προϊόντων μπορούν να αντιμετωπιστούν με πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, άρση μονοπωλίων, καρτέλ κλπ., στοχευμένα μέτρα προς όφελος των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων π.χ. για κάλυψη του αυξημένου κόστους ηλεκτρισμού με βάση αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, αναβάθμιση των κινήτρων για χρήση ανανεώσιμων πηγών, αναβάθμιση των σχεδίων εξοικονόμησης ενέργειας και παραχώρηση ειδικής βοήθειας προς τους γεωργούς, ώστε να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες στη γεωργική παραγωγή με βάση και τις νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top