Πρόεδρος Αναστασιάδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο - Όσα θα συζητηθούν

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο - Όσα θα συζητηθούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου. 

 

Όπως αναφέρει στην γραπτή δήλωση, τη σύσκεψη θα απασχολήσουν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι πληθωριστικές πιέσεις που προκύπτουν εκ της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται της ανάγκης για έγκριση και υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, που αποτελούν προϋποθέσεις για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που αναλογούν στη χώρα μας από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – Το Αύριο», μέσω του οποίου θα αξιοποιηθεί συνολικό ποσό ύψους 4.4 δισ. ευρώ προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, ευρύτερα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.