Πρόεδρος Αναστασιάδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο - Όσα θα συζητηθούν

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο - Όσα θα συζητηθούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου. 

 

Όπως αναφέρει στην γραπτή δήλωση, τη σύσκεψη θα απασχολήσουν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι πληθωριστικές πιέσεις που προκύπτουν εκ της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται της ανάγκης για έγκριση και υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, που αποτελούν προϋποθέσεις για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που αναλογούν στη χώρα μας από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – Το Αύριο», μέσω του οποίου θα αξιοποιηθεί συνολικό ποσό ύψους 4.4 δισ. ευρώ προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, ευρύτερα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE