ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχωρεί το Σάββατο το 3ο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας για Ουκρανία - Στο λιμάνι Λεμεσού, Σεντώνας και Ουκρανός Πρέσβης

Αναχωρεί το Σάββατο το 3ο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας για Ουκρανία - Στο λιμάνι Λεμεσού, Σεντώνας και Ουκρανός Πρέσβης

Αναχωρεί το Σάββατο από το λιμάνι Λεμεσού το 3ο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας της Κύπρου, για την Ουκρανία, με τον Επίτροπο του Πολίτη, Παναγιώτη Σεντώνα να ευχαριστεί όλους όσοι έχουν συνδράμει και τον Ουκρανό Πρέσβη Ruslan Nimchynskyi να εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τον κυπριακό λαό.

Οι δυο άνδρες επισκέφθηκαν το πρωί τις αποθήκες όπου γίνεται η διαχείριση του υλικού, το οποίο, όπως είπε ο κ. Σεντώνας, αφορά κατά κύριο λόγο ιατρικό εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες, απινιδωτές, αναλώσιμα πρώτων βοηθειών, φάρμακα που προσφέρθηκαν από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, αλλά και στολές πυρόσβεσης που αποστέλλονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Η αποστολή, συνέχισε, αναχωρεί αύριο και αφού φτάσει στη Θεσσαλονίκη, θα καταλήξει στο Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας που δημιούργησε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, στη Ρουμανία.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που συνέδραμαν σε αυτή τη προσπάθεια και είναι πολλοί. Είναι οι Δήμοι της Κύπρου, οι κοινότητες, οργανωμένα σύνολα, εταιρείες και άλλοι», ανέφερε ο Παναγιώτης Σεντώνας, ενώ ευχαρίστησε και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Πολιτική Άμυνα, την Αρχή Λιμένων, την Εθνική Φρουρά και την εταιρεία Amathus Aegean, που όλους αυτούς τους μήνες προσφέρει τους χώρους της για να γίνεται η προετοιμασία του υλικού για την αποστολή.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρέσβης εξέφρασε « το βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς όλους τους Κύπριους, σε αυτούς που έχουν συνεισφέρει τόσο για τα πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν ήδη αποσταλεί στην Ουκρανία και ειδικά γι αυτό».

Ευχαριστώντας, επίσης, τον Επίτροπο του Πολίτη για την προσπάθεια που καταβάλλει, ο κ. Nimchynskyi είπε πως, σήμερα, «μπορούμε να λέμε ότι ο Κυπριακός και Ουκρανικός λαός έχουν πολύ εγκάρδιες και βαθιά ριζωμένες παραδοσιακές σχέσεις».

«Πάνω από επτά εκατομμύρια Ουκρανοί βρίσκονται σήμερα σε μεγάλη απόγνωση γι αυτό βοηθάμε εκείνους – γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους – που υποφέρουν από το αποτέλεσμα αυτής της βάρβαρης εισβολής και πολλούς ανθρώπους σε ανάγκη για άμεση βοήθεια», συμπλήρωσε.

Οι Ουκρανοί, σημείωσε, γνωρίζουν ότι οι Κύπριοι νιώθουν τον πόνο τους και δικό τους πόνο.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολύβια Μιχαηλίδου ανέφερε πως η Πολιτική Άμυνα συνεχίζει να είναι σε επαφή με τη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι αρμόδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Μέσω του Μηχανισμού Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας, ενημερωνόμαστε για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να συλλέγονται από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και απλούς πολίτες, είδη τα οποία είναι απαραίτητα», είπε.

Διαβεβαίωσε, τέλος πως «η Κύπρος θα συνεχίσει να συνδράμει, με κάθε τρόπο, στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς ανακούφιση των πληγέντων αυτής της σύρραξης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top