ΔΙΕΘΝΗ

Δεν πάνε παντού πάνω τα καύσιμα - Σε ποια χώρα πωλείται 0,654 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Δεν πάνε παντού πάνω τα καύσιμα - Σε ποια χώρα πωλείται 0,654 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Μπορεί στην Κύπρο οι τιμές των καυσίμων να προκαλούν πονοκέφαλο και ανησυχία ωστόσο υπάρχουν κάποιες άλλες χώρες όπου τα πράγματα είναι καλύτερα.

Η τιμή της αμόλυβδης 95 στην Κύπρο έχει ξεπεράσει τα 1.8 σεντ το λίτρο, της 98 πάνω από 1.9 ενώ το πετρέλαιο αγγίζει τα 2.

Από την άλλη πλευρά, το ρεκόρ χαμηλότερης τιμής στην Ευρώπη το έχει η Λευκορωσία στην οποία η βενζίνη κοστίζει μόλις 0,654 ευρώ/λίτρο.

Ο λόγος της πολύ χαμηλής αυτή τιμής της βενζίνης έχει να κάνει με το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο ρωσικό πετρέλαιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο όμως δεν ισχύει στη Λευκορωσία, που συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πετρέλαιο της γειτονικής της χώρας.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το carandmotor, τη δεύτερη χαμηλή τιμή αμόλυβδης στην Ευρώπη διαθέτει η ίδια η Ρωσία με 0,743 ευρώ/λίτρο, η οποία ως πετρελαιοπαραγωγός χώρα διοχετεύει το πλεονάζον πετρέλαιο που δεν μπορεί να εξάγει στην Ε.Ε. στην εγχώρια αγορά.

Με πληροφορίες από in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top