Δεν πάνε παντού πάνω τα καύσιμα - Σε ποια χώρα πωλείται 0,654 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Δεν πάνε παντού πάνω τα καύσιμα - Σε ποια χώρα πωλείται 0,654 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Μπορεί στην Κύπρο οι τιμές των καυσίμων να προκαλούν πονοκέφαλο και ανησυχία ωστόσο υπάρχουν κάποιες άλλες χώρες όπου τα πράγματα είναι καλύτερα.

Η τιμή της αμόλυβδης 95 στην Κύπρο έχει ξεπεράσει τα 1.8 σεντ το λίτρο, της 98 πάνω από 1.9 ενώ το πετρέλαιο αγγίζει τα 2.

Από την άλλη πλευρά, το ρεκόρ χαμηλότερης τιμής στην Ευρώπη το έχει η Λευκορωσία στην οποία η βενζίνη κοστίζει μόλις 0,654 ευρώ/λίτρο.

Ο λόγος της πολύ χαμηλής αυτή τιμής της βενζίνης έχει να κάνει με το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο ρωσικό πετρέλαιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο όμως δεν ισχύει στη Λευκορωσία, που συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πετρέλαιο της γειτονικής της χώρας.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το carandmotor, τη δεύτερη χαμηλή τιμή αμόλυβδης στην Ευρώπη διαθέτει η ίδια η Ρωσία με 0,743 ευρώ/λίτρο, η οποία ως πετρελαιοπαραγωγός χώρα διοχετεύει το πλεονάζον πετρέλαιο που δεν μπορεί να εξάγει στην Ε.Ε. στην εγχώρια αγορά.

Με πληροφορίες από in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.