ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΟΣΑΚ καταδικάζει το περιστατικό βίας σε επαγγελματία υγείας από τουρίστριες

Η ΟΣΑΚ καταδικάζει το περιστατικό βίας σε επαγγελματία υγείας από τουρίστριες

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) καταδικάζει το περιστατικό βίας το οποίο έλαβε χώρα χθες στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, όταν τρία άτομα υπό κατάσταση μέθης προκάλεσαν σωματική βλάβη σε νοσηλεύτρια.

Σε ανακοίνωση της ΟΣΑΚ, αναφέρεται ότι σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική ή λεκτική δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Δυστυχώς, σημειώνεται, δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία παρόμοια περιστατικά βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την ανάγκη άμεσης λήψης των απαιτούμενων μέτρων ώστε να αποτραπούν μελλοντικά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Η πολιτεία όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, επισημαίνεται, οφείλουν να πράξουν τα δέοντα, διασφαλίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια όλων των επαγγελματιών υγείας εν ώρα καθήκοντος. Ταυτόχρονα, προστίθεται, πρέπει να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες ώστε να εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

Τέλος η ΟΣΑΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τη νοσηλεύτρια, η οποία υπέστη σωματική βία και της εύχεται ταχεία ανάρρωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top