Το Κίεβο αναφέρει ότι πάνω από 600 Ουκρανοί κρατούνται από τους Ρώσους στην επαρχία της Χερσώνας

Το Κίεβο αναφέρει ότι πάνω από 600 Ουκρανοί κρατούνται από τους Ρώσους στην επαρχία της Χερσώνας

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι έχει φυλακίσει σχεδόν 600 ανθρώπους, κυρίως δημοσιογράφους και υποστηρικτές του Κιέβου, στην επαρχία της Χερσώνας, που έχει καταληφθεί πλήρως από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου 600 άτομα (...) κρατούνται μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα υπόγεια στην επαρχία της Χερσώνα», είπε η Ταμίλα Τάτσεβα, εκπρόσωπος του Ουκρανού Προέδρου, αρμόδια για την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014 και συνορεύει με τη Χερσώνα.

Οι κρατούμενοι είναι «κυρίως δημοσιογράφοι και ακτιβιστές» που οργάνωσαν «συγκεντρώσεις υπέρ της Ουκρανίας στη Χερσώνα και την επαρχία της» μετά την κατάληψη αυτής της περιοχής από τους Ρώσους, είπε.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες και υπόκεινται σε βασανιστήρια», κατήγγειλε η Τάτσεβα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ορισμένοι από τους Ουκρανούς που κρατούνται στην περιοχή της Χερσώνας -άμαχοι αλλά και αιχμάλωτοι πολέμου- μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε φυλακές της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια.

Η ουκρανική επαρχία της Χερσώνας, που βρέχεται από την Μαύρη Θάλασσα και αυτή του Αζόφ, με έκταση περίπου 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είχε περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE