Απάντηση προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου για τους ισχυρισμούς των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου

Απάντηση προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου για τους ισχυρισμούς των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου

Απάντηση στα μέλη του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου μετά την επιστολή παραίτησης που απέστειλαν στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο δίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Σάββας Ζαννούπας.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ζαννούπας απορρίπτει τους ισχυρισμούς των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου σημειώνοντας πως από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ζήτησε, όπως οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου ηχογραφούνται. Αυτό σημείωσε δεν πράττεται σε αντίθεση με τις συνεδριάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου όσο και του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων που και ηχογραφούνται και οπτικογραφούνται, όταν υπάρχει η δυνατότητα.

Επιπρόθετα σημειώνει πως από το βράδυ της 22ης Σεπτεμβρίου του 2020 ημέρα που εκλέγηκε Πρόεδρος του Δ. Σ. Πάφου, κάποια Μέλη της Επιτροπής δεν αποδέχτηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε σχέση με το ζήτημα της Λέσχης, αναφέρει ότι ήταν μια λύση που πρόκρινε για σκοπούς οικονομικής βιωσιμότητας του Συλλόγου. Στόχος ήταν, όπως προσθέτει, να κρατήσουν τη Λέσχη και σε αυτή να διεξάγουν τα σεμινάρια που απαιτείται κάθε δικηγόρος να παρακολουθήσει κάθε χρόνο για ανανέωση της άδειας του.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαννούπα το καλοκαίρι του 2021, μετά από μαραθώνιες προσπάθειες, ο Σύλλογος υπέγραψε άδεια χρήσης με συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία εργαζόταν η σύζυγος του. Ο ίδιος σημειώνει ότι «ουδέν μεμπτόν υπήρχε» καθ’ ότι η πιο πάνω εταιρεία ήταν η μόνη ενδιαφερόμενη και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο. Αναφέρει επίσης ότι ούτε οι όροι εργοδότησης της συζύγου του βελτιώθηκαν, ούτε είχαν ποτέ οποιοδήποτε όφελος από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE