ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρισμοί Ερντογάν για «εμμονική στάση» ε/κ πλευράς και εξοπλισμό ελληνικών νησιών

Ισχυρισμοί Ερντογάν για «εμμονική στάση» ε/κ πλευράς και εξοπλισμό ελληνικών νησιών

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη στρατιωτική άσκηση «Εφές 2022», κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά με το αποστρατικοποιημένο καθεστώς, λέγοντας «δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά». Χαρακτήρισε «αναποφάσιστη και εμμονική» τη στάση της ε/κ πλευράς, ισχυριζόμενος ότι αυτή τη στάση δεν άφησε στην τουρκική πλευρά άλλη επιλογή παρά εκείνη της λύσης δύο κρατών, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να παραμείνουν στην ατζέντα με ρητορική που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ενώπιον μας ότι τέτοια θέματα είναι ευαίσθητα και μπορεί να έχουν τρομερές συνέπειες», είπε. «Για άλλη μια φορά, καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, σοβαρά μιλάω. Αυτός ο λαός είναι αποφασισμένος, θα ακολουθήσει. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβιβάσεις στα νησιά. Δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά με αυτό», συνέχισε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «ως σύμμαχος που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα από κάθε άποψη εντός του ΝΑΤΟ, αντικρύσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις της στρατιωτικής μας αντιπροσωπείας τα τελευταία 2 χρόνια». Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «η υπομονή μας παρεξηγείται από τον συνομιλητή μας» και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν επιτρέπει σε κανέναν να παραβιάζει τα δικαιώματα της και το δίκαιό της».

Ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε απειλές προς την Ελλάδα. «Προειδοποιούμε ξανά την Ελλάδα να μείνει μακριά από όνειρα που θα την κάνουν να μετανιώσει. Συμμορφώσου. Η Τουρκία αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών», είπε.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε ότι «σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, λυπούμαστε που εφαρμόζουν στρατηγικές που απειλούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που βασίζονται στις διεθνείς συμφωνίες».

Υποστήριξε περαιτέρω ότι «η αναποφάσιστη και εμμονική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν μας άφησε άλλη επιλογή πέραν της λύσης δύο ισότιμων και κυριαρχικά ανεξάρτητων κρατών στο νησί».

Ισχυρίστηκε, ακόμα ότι «από την εκπαίδευση ιερέων σε βαρέα όπλα μέχρι και το άνοιγμα γραφείων για τρομοκρατικές οργανώσεις, κάθε κίνηση των Ελληνοκυπρίων δείχνει πόσο εύστοχη ήταν αυτή η απόφαση».

Τέλος, είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο «σύμφωνα με τις πρακτικές του ΟΗΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top