Στα 4,9 ρίχτερ τελικά ο σεισμός που ταρακούνησε την Κύπρο - Αισθητός και σε άλλες 3 χώρες

Στα 4,9 ρίχτερ τελικά ο σεισμός που ταρακούνησε την Κύπρο - Αισθητός και σε άλλες 3 χώρες

Στα 4,9 ρίχτερ τελικά ο σεισμός που ταρακούνησε το νησί.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:40 τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/06) και κλείδωσε τελικά στα 4,9 ρίχτερ με επίκεντρο τη Ξυλοφάγου.

Ο σεισμός σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου με εστιακό βάθος 45 χιλιόμετρα.

Έπειτα με ανάρτηση της η ανώτερη γεωλογική λειτουργός, Συλβάνα Πηλείδου, ανέφερε ότι «ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επικεντρική περιοχή και στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία».

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά για ζημιές ή θύματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.