«Παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν ευλογιά των πιθήκων» - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

«Παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν ευλογιά των πιθήκων» - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αυτές οι ομάδες πρέπει να προσέχουν περισσότερο, λέει η Παγώνη - Επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα - Κάθε Πέμπτη η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Για το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα,που αφορά έναν άνδρα ηλικίας 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία, μίλησε στον ANT1 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Όπως διαβεβαίωσε η κ. Παγώνη «δεν υπάρχει ανησυχία, είναι μία ιογενής λοίμωξη» και τόνισε ότι «δεν μεταδίδεται όπως ο κορωνοϊός».

Η ίδια συστήνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν είμαστε σε επαφή με κρούσματα, ειδικά όταν έχουν εξανθήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά κ. Παγώνη πιο ευάλωτοι να κολλήσουν είναι τα παιδιά και οι έγκυες.

Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι γνωστές Αρχές υγιεινής, σχολαστικό πλύσιμο χεριών καθώς και η εφαρμογή ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE