«Παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν ευλογιά των πιθήκων» - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

«Παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν ευλογιά των πιθήκων» - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αυτές οι ομάδες πρέπει να προσέχουν περισσότερο, λέει η Παγώνη - Επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα - Κάθε Πέμπτη η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Για το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα,που αφορά έναν άνδρα ηλικίας 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία, μίλησε στον ANT1 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Όπως διαβεβαίωσε η κ. Παγώνη «δεν υπάρχει ανησυχία, είναι μία ιογενής λοίμωξη» και τόνισε ότι «δεν μεταδίδεται όπως ο κορωνοϊός».

Η ίδια συστήνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν είμαστε σε επαφή με κρούσματα, ειδικά όταν έχουν εξανθήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά κ. Παγώνη πιο ευάλωτοι να κολλήσουν είναι τα παιδιά και οι έγκυες.

Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι γνωστές Αρχές υγιεινής, σχολαστικό πλύσιμο χεριών καθώς και η εφαρμογή ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE