«Παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν ευλογιά των πιθήκων» - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

«Παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν ευλογιά των πιθήκων» - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αυτές οι ομάδες πρέπει να προσέχουν περισσότερο, λέει η Παγώνη - Επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα - Κάθε Πέμπτη η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Για το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα,που αφορά έναν άνδρα ηλικίας 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία, μίλησε στον ANT1 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Όπως διαβεβαίωσε η κ. Παγώνη «δεν υπάρχει ανησυχία, είναι μία ιογενής λοίμωξη» και τόνισε ότι «δεν μεταδίδεται όπως ο κορωνοϊός».

Η ίδια συστήνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν είμαστε σε επαφή με κρούσματα, ειδικά όταν έχουν εξανθήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά κ. Παγώνη πιο ευάλωτοι να κολλήσουν είναι τα παιδιά και οι έγκυες.

Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι γνωστές Αρχές υγιεινής, σχολαστικό πλύσιμο χεριών καθώς και η εφαρμογή ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE