ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα λειτουργούν τα εφημερεύοντα ιατρεία του ΓεΣΥ – Πού και πότε πιάνουν δουλειά;

Έτσι θα λειτουργούν τα εφημερεύοντα ιατρεία του ΓεΣΥ – Πού και πότε πιάνουν δουλειά;

Για τα εφημερεύοντα ιατρεία του ΓεΣΥ μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

«Δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι θα ξεκινήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε συγκεκριμένα.

«Είχαμε την Παρασκευή συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ. Τα βρήκαμε σε όλα και το πως θα δουλέψουν τα ιατρεία αλλά και το οικονομικό κομμάτι. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά. Ίσως δεν προλάβουμε αυτό το σαββατοκύριακο και πάμε στο επόμενο», πρόσθεσε.

Πως θα λειτουργούν

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα είναι πρώτες βοήθειες. Δεν θα αντικαταστήσουν τις πρώτες βοήθειες. Αντικαθιστούν την υπηρεσία του προσωπικού γιατρού», διευκρίνισε ο κύριος Παπακωνσταντίνου.

«Εμείς θα παίρνουμε τον προσωπικό μας γιατρό και αν ο προσωπικός μας γιατρός δεν ανταποκρίνεται γιατί είναι Σαββατοκύριακο τότε θα έχουμε την δυνατότητα να απευθυνθούμε σε αυτά τα κέντρα», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά την τοποθεσία των ιατρείων, ο αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ τόνισε ότι θα έχει ένα σε κάθε επαρχία και θα είναι σταθερά.

«Στη Λευκωσία και στη Λεμεσό θα έχουμε δύο γιατρούς για ενήλικες και ένα παιδίατρο. Στις υπόλοιπες επαρχίες θα έχουμε ένα για ενήλικες και ένα παιδίατρο. Θα στελεχώνεται επίσης και από ένα με δύο νοσηλευτές και ένα τηλεφωνητή, μια γραμματέα η οποία θα παίρνει τα ραντεβού», σημείωσε.

«Η επίσκεψη εκεί θα γίνεται μόνο με ραντεβού»

Ώρες λειτουργίας

Καταλήγοντας, όσο αφορά τις ώρες λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, είπε πως ως αρχικό πλάνο θα λειτουργούν το Σάββατο από το πρωί μέχρι τις 4-5 το απόγευμα και την Κυριακή θα είναι μέχρι το μεσημέρι.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top