Ετήσια αύξηση κατά 90,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας το 1ο τρίμηνο του 2022

Ετήσια αύξηση κατά 90,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας το 1ο τρίμηνο του 2022

Αυξήθηκε κατά 6.113 ή 90,4% ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας το 1ο τρίμηνο του 2022 και ανήλθε στις 12.874, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 όταν ήταν 6.761, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση 3.231 θέσεων (33,5%).

Όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων το 1ο τρίμηνο του 2022 ήταν 3,2%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ήταν 2,4% και 2,0%, αντίστοιχα.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων το 1ο τρίμηνο του 2022 παρατηρούνται στους Τομείς των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (10,2%), των Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (4,3%), των Δραστηριοτήτων Σχετικών με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα (3,4%) και των Επαγγελματικών, Επιστημονικών και Τεχνικών Δραστηριοτήτων (3,3%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος μια άτυπη συνάντηση να είναι «το σκαλοπάτι» για επανέναρξη συνομιλιών

Λετυμπιώτης: Στόχος μια άτυπη συνάντηση να είναι «το σκαλοπάτι» για επανέναρξη συνομιλιών

Η Λευκωσία δεν επιδιώκει απλώς μια νέα άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό αλλά θα προσέλθει σε αυτήν με στόχο να αποτελέσει το σκαλοπάτι για την ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

BEST OF TOTHEMAONLINE