Ετήσια αύξηση κατά 90,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας το 1ο τρίμηνο του 2022

Ετήσια αύξηση κατά 90,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας το 1ο τρίμηνο του 2022

Αυξήθηκε κατά 6.113 ή 90,4% ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας το 1ο τρίμηνο του 2022 και ανήλθε στις 12.874, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 όταν ήταν 6.761, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση 3.231 θέσεων (33,5%).

Όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων το 1ο τρίμηνο του 2022 ήταν 3,2%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ήταν 2,4% και 2,0%, αντίστοιχα.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων το 1ο τρίμηνο του 2022 παρατηρούνται στους Τομείς των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (10,2%), των Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (4,3%), των Δραστηριοτήτων Σχετικών με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα (3,4%) και των Επαγγελματικών, Επιστημονικών και Τεχνικών Δραστηριοτήτων (3,3%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE