ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με μηνύματα SMS – Παριστάνουν εταιρείες courier

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με μηνύματα SMS – Παριστάνουν εταιρείες courier

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από μηνύματα sms, τα οποία παριστάνουν εταιρείες μεταφορών, αποστολής και λήψης δεμάτων (courier).

Τα μηνύματα sms περιλαμβάνουν σύνδεσμο ο οποίος παραπέμπει σε πλαστή ιστοσελίδα της εταιρείας courier και ενημερώνουν τον παραλήπτη, ότι για την παραλαβή του δέματος του, θα πρέπει να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας, για πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού ως οφειλή.

Με την τοποθέτηση των στοιχείων των τραπεζικών καρτών, οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν για απόσπαση τυχών διαθέσιμων χρηματικών ποσών.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις κακόβουλες αυτές ενημερώσεις και πάντοτε να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του αποστολέα και της ιστοσελίδας

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη τοποθετήσει τα στοιχεία των τραπεζικών τους καρτών, προτρέπονται να επικοινωνούν άμεσα με την Τράπεζα τους και να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1,OMEGA και ALPHA, σκιαγραφούν ένα πολιτικό τοπίο όπου η μάχη για την κορυφή εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κινούνται σε εξαιρετικά κοντινά ποσοστά, από 15% έως 17%, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE