Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η προστασία του Ακάμα δεν μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η προστασία του Ακάμα δεν μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση

O ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης σε δήλωσή του για τον Ακάμα, αναφέρει πως εν έτη 2022, σε ένα νησί που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ορατές, δεν μπορούμε να ακολουθούμε συνταγές του παρελθόντος, προσθέτοντας ότι η προστασία του Ακάμα δεν μπορεί να είναι υπό διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρει περαιτέρω ότι είναι ανεπίτρεπτη η μείωση της προστατευόμενης περιοχής με την πάροδο των χρόνων αλλά και οι προσπάθειες που γίνονται για εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου που όπως διαφαίνεται από τις συζητήσεις, αφήνει ανοικτό κάθε περιθώριο ανεξέλεγκτης ανάπτυξης και καταστροφής των οικοτόπων του Ακάμα, όπως λέει.

Ανεπίτρεπτο θεωρεί επίσης το γεγονός ότι η διαδικασία εκπόνησης του τοπικού σχεδίου γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες με «αδιαφανείς διαδικασίες και άρνηση εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών» να δοθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, παρά την έντονη απαίτηση από μέρους των Βουλευτών, όπως αναφέρει στη γραπτή δήλωση, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν μπορεί παρά να προβληματίσει και να οδηγήσει όλους μας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία για άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό μου να τα καταθέσει αμέσως στις αρμόδιες Αρχές του κράτους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ επεσήμανε πως οι ξένες εταιρείες που έρχονται στην Κύπρο για να επενδύσουν πρέπει να προσφέρουν και κοινωνικά, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, για το κράτος.

BEST OF TOTHEMAONLINE