ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρούσος προς Αβέρωφ στο Πολιτικό Ιδεολογικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ: «Αυτή η μάχη δεν είναι μόνο δική σου, είναι δική μας»

Καρούσος προς Αβέρωφ στο Πολιτικό Ιδεολογικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ: «Αυτή η μάχη δεν είναι μόνο δική σου, είναι δική μας»

Στο πλαίσιο του Πολιτικού Ιδεολογικού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος έκανε παρέμβαση-ομιλία με την οποία εξέφρασε τη στήριξή του στον υποψήφιο για την Προεδρία και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρούσος τόνισε ότι: “Η Κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν αυτοί, που κράτησαν όρθια στα δύσκολα τη χώρα μας απέναντι στις πολλές προκλήσεις και απειλές. Διαχειριστήκαμε με επιτυχία δύσκολες στιγμές, όπως την οικονομική κρίση του 2013 και την πανδημία. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις κρίσεις. Ότι μπορούμε να λύνουμε προβλήματα και να βελτιώνουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών, παρά τα λάθη μας. Ναι, κάναμε λάθη, κάναμε όμως και την αυτοκριτική μας και μάθαμε μέσα από αυτά.

Επιλέξαμε συνειδητά να είμαστε πάντα χρήσιμοι για τον τόπο αντί αρεστοί.

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση έχει παγιδευτεί σε μια στείρα και επιζήμια για τον τόπο μας, στρατηγική και κριτική. Αντί να προτάσσει τα δικά της επιχειρήματα και τις πολιτικές της προτάσεις, προσπαθεί να μηδενίσει το έργο της Κυβέρνησης και του κόμματός μας, θέτοντας ως μοναδικό της στόχο την απομάκρυνση του Δημοκρατικού συναγερμού από την εξουσία διακινδυνεύοντας το μέλλον του τόπου.

Υπεύθυνα όμως , τους ενημερώνω ότι δεν θα τα καταφέρουν!

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του νησιού γιατί πορεύεται πάντα με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”.

Για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, τόνισε: “Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό, για έναν πολιτικό είναι να μπορεί να κάνει τα έργα και τις εξαγγελίες του πράξη! Ότι ακριβώς έκανε και συνεχίζει να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό του προέδρου της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος το απόδειξε ως Δήμαρχος, το απόδειξε ως βουλευτής, το απόδειξε ως υπουργός και ως Πρόεδρος του κόμματος και είμαι σίγουρος ότι θα το αποδείξει και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αγαπητέ Αβέρωφ, πρόεδρε μας, σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Αυτή η μάχη δεν είναι μόνο δική σου, είναι δική μας, είναι της παράταξής μας. Σήμερα, υλοποιούμε έργα, τα οποία οι πολίτες ανέμεναν για δεκαετίες. Η Κύπρος όλη είναι ένα εργοτάξιο, μόνο τα έργα του υπουργείου Μεταφορών, ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 2.2 δις. Από το δρόμο Πόλης- Πάφου, Λεμεσού-Σαιττά, τον περιμετρικό της Λευκωσίας τους αυτοκινητόδρομους Αστρομερίτη-Ευρύχου και Παλαιχωρίου –Λευκώσίας.Το Λάρνακα-Δεκέλια και Δερύνεια-Σωτήρα.

Και ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχουμε στην Κύπρο σήμερα. Ας θυμηθούμε όλοι τι παραλάβαμε το 2013 και που είμαστε σήμερα, σε έργα, σε πολιτικές, στην οικονομία, στην κοινωνία. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να συγκρίνει το πριν με το σήμερα. Σε αυτές τις εκλογές δεν μπαίνουμε σε μια μάχη δημοφιλίας προσώπων.

Αυτές οι εκλογές έχουν να κάνουν με το ποιος έχει όραμα για τον τόπο μας, ρεαλιστικό σχέδιο για την πορεία υλοποίησης του και αποφασιστικότητα να το κάνει πράξη.

Αυτές οι εκλογές έχουν να κάνουν με το ποιος θα πάρει δύσκολες αποφάσεις όταν χρειαστεί, ποιος θα βγει μπροστά και να συγκρουστεί για το κοινό καλό και ποιος θα αναλαμβάνει την ευθύνη όταν κάτι δεν πάει καλά και δεν θα τα ρίχνει σε άλλους.

Αυτός που θα δουλεύει για το εμείς και όχι για το ΕΓΩ. Από τον Γλαύκο Κληρίδη μέχρι τον Νίκο Αναστασιάδη, στον Συναγερμό έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε. Αυτήν την ικανότητα που χρειάζεται η πατρίδα διαθέτει η υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου”.

Επιπλέον, έκανε ξεχωριστή αναφορά στις υποψηφιότητες που θέλουν να “διασπάσουν” τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τους ψηφοφόρους του: “Είχα πάντοτε μια αρχή, τον σεβασμό προς τις αρχές και τις αξίες του κόμματος μας. Μια από αυτές είναι ο σεβασμός προς τις αποφάσεις της παράταξης που λαμβάνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Σύμφωνα με το άρθρο 3.8 του καταστατικού, οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων λαμβάνονται με βάσει την αρχή της πλειοψηφίας και είναι δεσμευτικές για όλα τα μέλη του Κόμματος. Αγαπητοί μου ο κάθε ένας που θέλει να έχει τα δικαιώματα πρέπει να έχει και τις ανάλογες υποχρεώσεις. Δεν γίνεται για ορισμένους, οπότε τους συμφέρει να είναι Συναγερμικοί και όταν δεν τους συμφέρει να πολεμούν την παράταξη… Και μετά, να επιστρέφουν πίσω σαν να μην έγινε τίποτε. Δεν γίνεται άτομα που στηρίχθηκαν και αναδείχτηκαν από την παράταξη, άτομα που τους τιμήσαμε με την συμπερίληψη τους σε ψηφοδέλτια του κόμματος και στην κυβέρνηση, σήμερα να μας πολεμούν για καθαρά προσωπικά τους συμφέροντα.

Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι μετά, αναγνωρίζοντας βέβαια τη δύναμη και την αξία της παράταξης, τους βλέπουμε να επιστρέφουν σε εμάς και να ζητούν στήριξη για επαναδιορισμό, ή επανεκλογή και συμπερίληψη τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε κουραστεί από αυτές τις συμπεριφορές. Στο τέλος όλοι βλέπουν την αξία της παράταξης, αλλά όλοι οφείλουν και να την σέβονται.

Και να το πω απλά, για να το καταλάβουν όλοι, οι ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΤΕΛΟΣ”.

Δείτε όλη την ομιλία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top