ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα χαιρετίζει η Επίτροπος Ισότητας

Την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα χαιρετίζει η Επίτροπος Ισότητας

Αν και λιγότερο διαδεδομένη, η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα θεωρείται συμπληρωματική γιορτή με τη γιορτή της μητέρας, αφού ο πατέρας μαζί με τη μητέρα αποτελούν σταθερούς πυλώνες μέσα στην οικογένεια, αναφέρει σε σημερινό μήνυμά της η Επίτροπος Ισότητα των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επίτροπος χαιρετίζει την παγκόσμια ημέρα του πατέρα που φέτος γιορτάζεται στις 19 Ιουνίου, η οποία γιορτή δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα για να τιμήσει όλους τους πατεράδες του κόσμου για την προσφορά τους τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Την ημέρα αυτή, αναφέρει η κ. Αντωνίου, συμβολικά τιμώνται όλοι οι πατεράδες για τη ξεχωριστή σχέση μεταξύ πατέρα και παιδιού.

«Εύκολο στη θεωρία, δύσκολο στην πράξη. Το να είσαι πατέρας αποτελεί τον δυσκολότερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ένας άνδρας μόλις αποκτήσει παιδιά. Πατέρας και παιδί δηλώνει ένα δεσμό που αποτελείται από φροντίδα, καθοδήγηση, αγάπη, στοργή», προστίθεται.

Καταλήγοντας η Επίτροπος αναφέρει ότι «ας εκφράσουμε λοιπόν τα αισθήματά μας στους πατεράδες μας την Κυριακή και ας τους ευχαριστήσουμε για τα όσα έχουν κάνει για εμάς, ξεκινώντας από ένα «μεγάλο ευχαριστώ» για το δώρο της ζωής που μας πρόσφεραν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ολλανδίας επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Χάγη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top